All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

GRANIČNA POLICIJA SRBIJE: Niko nam se nije žalio da je vraćen sa CG granice! MUP CRNE GORE: Može i sa ličnom kartom!

U Graničnoj policiji Srbije danas je rečeno da zasad nemaju informacije da srpske turiste vraćaju sa crnogorske granice jer su na put pošli bez pasoša za sebe i decu, kao i da im se dosad niko nije žalio zbog navodnog vraćanja sa crnogorske granice.

U toku prepodneva pojavila se informacija da crnogorski MUP i carinici sa granice vraćaju sve naše turiste koji su na letovanje, kao i dosad, krenuli sa ličnom kartom i zdravstvenim knjižicama za svoju decu.

FOTO: AP/ILUSTRACIJA

Povodom vesti da srpski turisti više ne mogu da uđu u Crnu Goru bez pasoša, redakciji Kurira se javila čitateljka, koja je, kako tvrdi, zabrinuta ovom vešću pozvala MUP Crne Gore kako bi proverila tačnost ove informacije.

FOTO: MILICA JEREMIĆ

– Večeras treba da putujem u Crnu Goru i to sa maloletnim detetom i kada sam videla vest da ne mogu da uđem u tu zemlju kao i do sada samo sa ličnom kartom, odlučila sam da proverim tačnost ove informacije. Zbog toga sam pozvala MUP Crne Gore gde mi je u telefonskom razgovoru rečeno da informacija nije tačna. Saopšteno mi je da građani Srbije i dalje mogu da prelaze granicu sa Crnom Gorom bez pasoša, kao i da će se zvaničnici iz Crne Gore uskoro zvanično oglasiti saopštenjem povodom ove netačne informacije – kaže naša čitateljka.

FOTO: AP/ILUSTRACIJA

Podsetimo, zakoni Srbije nalažu i da je obavezno posedovati i saglasnost za put maloletnog deteta ukoliko samo jedan roditelj vodi decu sa sobom.

Saglasnost se overava kod notara, a minimalna cena za overu je 500 dinara.

Ukoliko deca ne poseduju pasoše, zahtev za izdavanje podnosi jedan od roditelja uz pisanu saglasnost drugog roditelja koju overava notar (ova overa se plaća), a ukoliko su oba roditelja prisutna, nije potrebna saglasnost, već je dovoljan samo potpis na zahtevu za izdavanje.

Ukoliko je do puta ostalo svega par dana, mora se uz podnošenje zahteva za izdavanje pasoša priložiti i dokument koji potvrđuje hitnost, u ovom slučaju rok za izdavanje je 48 sati od trenutka podnošenja zahteva, a cena od 3.600 dinara, kod hitnog izdavanja je ista kao i ukoliko se dokument izdaje redovnim putem, kažu u MUP.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top