All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Graničari bivše Jugoslavije se sastali nakon 25 godina: Opet smo proživeli najbolji deo mladosti (FOTO)

Znate kako ide, podsećanje na mladost, nekadašnje doživljaje, taj vojni rok, koji sada izgleda kao jedna od najlepših uspomena iz mladosti, a priča koja se povela, jedva da se okončala

Grupa nekadašnjih graničara, odnosno mladića koji su služili vojsku u septembarskoj klasi 1992. godine rešila je da obeleži 25 godina od trenutka kada su završili vojni rok u tadašnjoj SFRJ.

ako je izgledalo da ta ideja neće uspeti, za divno čudo okupio se pozamašan broj graničara 72. Graničnog batalјona koji je bio smešten u Podgorici.

Inicijativa o okupljanju krenula je iz Prokuplja, a druženje je organizovano u Čačku! Ovo je prvi put, koliko je nama poznato, da se okupljaju vojni klasići.

Nas nekoliko koji smo se nekako nafli na Fejsbuku, tokom razgovora došli smo na ideju da organizujemo okupljanje. Moram da priznam da nismo bili sigurni hoće li uspeti, ali smo otvorili grupu i za dvadesetak dana okupili pozamašan broj naših vojnih drugova. Odlučeno je da se svi nađemo u Čačak i da nam domaćin druženja bude Milić Miroslav  istaknuti puškomitralјezac- kaže Goran Zlatković iz Prokuplja.

On dodaje da iako su svi došli iz različitih krajeva i morali ozbiljno da se potrude da uklope svakodnevne obaveze, druženje je uspelo.

Zaista smo se svi oduševili kada smo se sreli. Znate kako ide, podsećanje na mladost, nekadašnje doživljaje, taj vojni rok, koji sada izgleda kao jedna od najlepših uspomena iz mladosti, a priča koja se povela, jedva da se okončala. Ono što je važno jeste da smo se dogovorili da i naredne gotine i svake sledeće organizujemo druženje, nadamo se u još većem broju- dodaje Zlatković.

Iako je teško pronaći ljude posle dvadeset i više godina trud septembarskim klasićima 1992. se isplatio. Ako ni po čemu drugom ostaće upamćeni kao redovni vojnici koji su uspeli da posle 25 godina opet okupe svoju jedinicu!

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top