All for Joomla All for Webmasters
Srbija

(FOTO, VIDEO) POTRESNA ISPOVEST STANICE, MAJKE KOJA JE PRONAŠLA UKRADENU ĆERKU POSLE 34 GODINE: Kada sam je našla, suza joj je krenula iz oka! Pokazala i DNK analizu

Stanici Blagojević ukrali su bebu na porođaju u Valjevu, a žena je posle 34 godine uspela da pronađe ćerku Petru, koja danas živi u Austriji.

Ona je gostujući u jutarnjem programu Pinka rekla da je njena drama krenula nakon porođaja, kada je 4. aprila 1984. godine rodila zdravu i pravu ćerku da bi joj samo nekoliko dana kasnije, lekari rekli da je beba preminula.

 

“Nisam mogla da poverujem u tu laž. Rekli su mi da je dete u zamrzivaču i da ne mogu da je vidim. Nisu mi čak ni dali nikakav dokument da je beba preminula”, započela je svoju u potresnoj ispovest Stanica.

 

 

Njoj je bilo sumnjivo kada su joj na nekoj od otpusnih lista napisali da je beba preminula 12. aprila, a Stanica pamti da je 9. aprila izašla iz bolnice.

 

“Znala sam da je moja ćerka živa. Nikada joj za ove 34. godine ni na groblju ni u jednoj crkvi nisam zapalila cveću iako su me na to primoravali. Odlučila sam da posvetim svoj život da je pronađem i uspela sam u tome. Ne možete da verujete koliko mi je bilo teško”, kroz suze govori Stanica.

 

 

FOTO: PRINTSCREEN/PINK

 

U svom potresnom svedočenju Stanica je rekla da je odrasla sa četiri sestre, i da njena agonija zapravo počinje i pre porođaja kada joj je suprug za koga je bila udata, a kasnije se razvela, rekao da ako planira da rađa žensku decu, da može odmah da izađe iz kuće.

 

Stanici je trebalo 34 godine da pronađe svoju ukradenu ćerku, za koju je u međuvremenu dobila dojavu da živi u Beču, gde se potom i uputila da je traži. Kaže, kada ju je prvi put videla, suza je ćerki, koja radi u jednoj austrijskoj bolnici, krenula niz lice.

 

 

Stanica tvrdi da je njena ćerka odgajana u Austriji, da ju je podigla žena iz Valjeva, da je tamo išla u privatnu osnovnu i srednju školu, ali i na privatni fakultet.

 

“Nekim čudom tamo je našla Jugoslovena…Udata je za Hrvata i danas ima i svoje dete…”

 

“Morala sam nekako da dođem do njenog DNK, nisam imala nikoga da mi pomogne, a znala sam da je to moja ćerka. Tako sam u junu 2016. godine došla u bolnicu gde ona radi i na ono malo nemačkog što sam znala zatražila sam joj da pljune u epruvetu. Ona je tada bila zbunjena i ponavljala da ne razume”, priča Stanica dodajući da je ubeđena da njena ćerka zna srpski jer je nemoguće da ju je odgajila Valjevka, a da joj se nikada nije obratila na srpskom.

 

Štaviše, Stanica je uverena da je njena ćerka Petra razumela sve što joj je govorila na srpskom.

 

FOTO: PRINTSCREEN/PINK

 

Ona dodaje da je zatražila od zaposlenih u bolnici da joj pomognu da nekako priđe ćerki i da dođe do DNK, ali joj nisu izašli u susret.

 

 

Izmučena i umorna, Stanica je otišla tog dana u stan u Beču gde je privremeno boravila, a onda je došla sutradan i nakon što nije uspela da je ubedi ćerku da pljune, od muke zaskočila na nju i počupala kosu.

 

 

“Bila sam toliko uznemirena i nisam mogla da verujem šta sam uradila, ali morala sam. Pobegle smo svaka na svoju stranu, a ja sam sa pramenom kose u ruci otišla u stan u Beču gde sam boravila”, rekla je Stanica.

 

 

Žena je ubrzo nakon toga uradila DNK analizu, da bi nakon toga stigla potvrda da je 99,9 odsto potvrđeno materinstvo.

 

“Ja sam ćerki nekoliko puta dosad čestitala rođendan, koji je 4. aprila, slala sam joj čestitke i poklone, a prošle godine sam prijatelje u Beču zamolila da joj odnesu 34 ruže na kućnu adresu”, rekla je Stanica.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top