All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Evo kako je nastala fotografija SA LUŠTICE koja je OBIŠLA REGION

Fotografija mladića koji je zaspao na vatrogasnim crijevima, iscrpljen od umora nakon gašenja požara dirnula je cijelu Crnu Goru i munjevitom brzinom, putem društvenih mreža obišla region.

Ovih dana, kada pažari gutaju sve pred sobom, vatrogascima, koji se herojski bore da spasu što se spasti može, pridružuju se i dobrovoljci.

Jedan od njih je Tivćanin Branko Đokić, koji skromno kaže da tu “nema mnogo toga da se priča”. Branko je za “Volim  Podgoricu” objasnio kako je nastala fotografija, a on preko noći postao – heroj nacije.

Branko je postao metafora svih vatrogasaca, mještana, dobrovoljaca, koji gotovo da ne spavaju, pokušavajući da ukrote vetrene stihije po cijeloj Crnoj Gori i stražareći da požari ne zahvate kuće i naselja.

-Nema tu posebne priče. Vidjevši sto se dešava u našoj opstini, mi zaposleni u Centru za kulturu Tivat smo se dogovorili da poslije posla i obaveza na festivalu Purgatorije odemo da pomažemo Službi zaštite i spašavanja opstine Tivat na poluostrvu Luštica kako bi sto prije ugasili požar koji je aktivan već neko vrijeme, priča Branko.

Požar na Luštici Foto printscreen

Kada su dosli na Lušticu, u dogovoru sa ostalima otišli su u selo Begovići da spašavaju kuće od požara. U grupi su bili i Vojo, Mario, Tomo, Davor, Kosta…

-U toku noci smo imali par intervencija i zbog bure koja je cijelu noc duvala morali smo da budemo u pripravnosti i da dežuramo kako nas vatra ne bi iznenadila. Pred zoru, kad je vjetar stao i kad nas je umor stigao podijelili smo se i jedan dio ekipe, gdje sam i ja bio, je pošao da odmori, a drugi su nastavili da dežuraju. Kolega koji je dežurao na terasi, primjetio je kako sam legao na crijeva i zaspao i iskoristio priliku i napravio pomenutu fotografiju i objavio je na društvenim mrežama, kaže Branko koji je proteklih dana, kaže, spavao svega tri sata i danas je došao kući da odmori.

Na Lušticu je danas upućen ukrajinski  avion za gašenje požara “Antonov” i pokušava da ugasi požar koji  je već nanio ogromnu štetu, uništio maslinjake i imanja, i primakao se nekim kućama.

(Dijaspora.news/volimpodgoricu.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top