All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

EVA JE POBIJEDILA TOMOR I VRAĆA SE U PODGORICU: Kada pročitate poruku njene majke, nećete zadržati suze!

Mala Eva Velimirović, pobijedila je maligni tumor mozga i vraća se u Podgoricu sa svojim roditeljima čijoj sreći nema kraja!

Evina majka Marija, mlada žena koja proteklih godinu i po nije klonula duhom, i kada je bilo najteže vjerovala je da će njena Eva pobjediti, zahvalila se na podršci Portalu Volim Podgoricu i svima koji su pomogli da ova nasmijana djevojčica dobije novu budućnost.

-Ovo je pobjeda svih nas i svi zaslužuju da se raduju sa nama, kazala nam je Marija.

Marija je i svim prijateljima koji su na društvenim mrežama pratili liječenje male Eve u Parizu, i koji su im pružali podršku i molili se, uzbuđeno i emotivno, saopštila najradosniju vijest: Eva je pobijedila!

Teško je zadržati suze radosnice na ove riječi majke koja se borila za svoje dijete. I koja, ni tokom Evine borbe, nije zaboravljala na drugu djecu, druge roditelje i njihovu borbu.

“Sve moje želje su ostvarene i molitve uslišene Eva je pobijedila!
Preskočiću sve medicinske termine i sve dijagnoze i prognoze koji su bile sastavni dio naše svakodnevnice cijelih godinu i po dana. Zadržacu se na onome što je jedino važno, a to je da je Eva zdrava djevojčica!

Na dan svog krštenja (Petrovdan) naš junak je i prohodala i svojim nesigurnim ali samostalnim koracima sama je ušetala u kancelariju kod doktora koji nam je saopštio da Eva izlazi na ta ista vrata kao zdrava djevojčica. Poslednji nalazi su jako pozitivni i predstoje nam samo redovne kontrole i naša ćvrsta vjera da Eva nije dobila samo bitku već da je cio rat završen i da je bolest zauvijek nestala iz naših života.


Njena zlatna kosica već je dovoljno porasla da sakrije ožiljke na glavi a naši ožiljci iz ove borbe zauvijek će ostati da nas podsjećaju koliko je malo potrebno za sreću i šta su prave vrijednosti u životu.
Maleni junaci – svi vi koje smo upoznali i oni koje nismo, koji se borite svakoga dana, koji jako stisnete zubiće pred svaki ubod igle a već sledeceg trenutka širokim osmijehom vraćate vašim roditeljima toplotu u srca, divim vam se i nek je Gospod uz sve vas i da i vaši roditelji dočekaju ovaj dan kao mi.
A svi vi divni, nesebični, humani ljudi, koji ste bili uz nas HVALA vam, ova pobjeda je i vaša!!!”, napisala je Marija a ova vijest je začas ozarila lica i srca poznatih i nepoznatih. 

Foto privatna arhiva

Eva je imala godinu i po dana kada je dobila strašnu dijagnozu – maligni tumor mozga. Krenule su konsultacije sa najpoznatijim svjetskim klinikama i ljekarima, a Evina priča dirnula je humane ljude širom regiona i dijaspore koji su pomogli da se prikupi novac za njeno liječenje.

-Ova borba promijenila nas je kao ljude, dobili smo životnu misiju da se zauvijek borimo za svu bolesnu djecu. Neka pomoć djeci bude pravilo a ne izuzetak, kazala je Marija, dirnuta ogromnim talasom humanosti.

Eva je u februaru prošle godine stigla u bolnicu Necker u Parizu gdje su ljekari davali velike šanse za njeno ozdravljenje.

Eva sa roditeljima na proslavi drugog rođendana (foto privatna arhiva)

Prije godinu dana, Eva je prošla prvi krug hemioterapija, a njeni roditelji su čvrsto vjerovali da će ona pobijediti i ostati nasmijana.

I pobijedila je. Eva, čekamo te u Podgorici! Osmijehom ćeš ozariti grad i ugrijati srca svih nas!

(Dijaspora.news/volimpodgoricu.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top