All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

600 PUTNIKA ZA BAR PREŽIVJELO CJELODNEVNI PAKAO: Stigli tek sinoć

Međunarodni vozovi “Lovćen” i “Panonija” stigli su u Bar 18:50 i 19:30 časova, nakon što je popravljen kvar na kontaknoj mreži, koju je pokidala lokomotiva teretnog voza, saopštila je “Srbija voz”.

Organizacija autobuskog prevoza na relaciji Prijepolje teretna-Bijelo Polje, ovoga puta nije bila moguća za preko 600 putnika jer “Željeznice Crne Gore” a.d. u tom trenutku nisu imale voznih kapiceteta da u Bijelom Polju preuzmu i prihvate ovoliki broj putnika, navodi se u saopštenju.

“Infrastruktura Železnica Srbije” a.d., radila je na otklanjanju kvara više od 8 časova radi uspostavljanja saobraćaja.

“Srbija Voz” a.d. se zahvaljuje putnicima na razumevanju imajući u vidu okolnosti na koje nije mogla da utiče, navodi se u saopštenju.

Putnici koji su u subotu veče iz Beograda u 21.10 krenuli vozom za Bar, gdje je trebalo da stignu juće u 9.00, bili su zaglavljeni u Prijepolju,  od 3 sata ujutro pa sve do popodne.

Preduzeće “Srbija Voz” saopštilo je da je jutros u 3.50 časova došlo do prekida saobraćaja međunarodnih vozova na relaciji Beograd – Bar, a da je saobraćaj za putnički voz ponovo uspostavljen danas posle 12.00 časova.

Vozovi su bili zaustavljeni u stanici Prijepolje teretna.

Kako se navodi, razlog prekida saobraćaja bio je nestanak napona u kontaktnoj mreži, zbog uplitanje pantografa lokomotive teretnog voza koji je prevozio Fijatove automobile za Bar. Saobraćaj za dizel vuču je uspostavnjen u 11.52 časova kada je pokrenut teretni voz i vraćen u stanicu Prijepolje teretna nakon čega je prvi međunarodni putnički voz krenuo za Bar. U saopštenju se navodi da se u vrijeme prekida saobraćaja maksimalno vodilo računa o putnicima i obezbijeđeno im je osvježenje.

Inače, pruga Beograd Bar je tek prije nekoliko dana puštena nakon rekonstrukcije.

(Dijaspora.news/volimpodgoricu.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top