All for Joomla All for Webmasters
Društvo

DRAMA U NOVOM SADU! Splav na Dunavu POČEO DA TONE dok su maturanti igrali, počeli da beže i skaču u vodu!

Nekoliko stotina maturanata iz više srednjih škola u Novom Sadu u petak je evakuacijom u poslednji čas izbeglo utapanje u Dunavu tokom maturske žurke.

Dnevnu žurku za maturante organizovao je splav Džoli Rodžer na popularnom Ribarcu, a terasa plovila je u jednom trenutku, od siline tereta, počela da tone. Učenicima je voda odjednom došla do gležnjeva i potapanje je bilo neizbežno. Na splavu je bilo više stotina tinejdžera, mnogo više nego što može da nosi. Terasa splava je ubrzo iščezla ispod talasa mutne reke.

Otac jednog maturanata objavio je u petak na svom Facebook profilu sledeće:

– Dramatičnim događajima danas u Novom Sadu dodajmo i to da novosadski maturani umalo nisu završili u Dunavu kada je splav na kojem je organizovana maturantska žurka počeo da tone. “Preduzimljivi” domaćini nisu vodili računa o nosivosti splava, pa je splav najpre počeo da se ljulja a onda i da tone u vodu. Deca su se izvukla samo sa mokrim nogama, ali ne smem ni da razmišljam šta je sve još moglo da se dogodi.

Ovaj roditelj u razgovoru za Luftiku pojašnjava:

– Očigledno je da se mora pooštriti kontrola takvih objekata i preduprediti da se ovako nešto ponovi. Jer sad je sve dobro prošlo (deci je čak bilo i zabavno), ali ako se ponovi, pitanje je da li će imati srećan kraj. Onda može biti kasno – kaže on.

Jedan maturant je ovako opisao događaj:

– Maturanti su bili iz različitih skola, a koliko nas je bilo ne znam. Nekoliko stotina, sigurno. Zabavljali smo se uz muziku, plesali i igrali, a u jednom trenutku smo odjednom stajali u vodi. Osetilo se tonjenje.

Muzika je stala, čulo se strašno škripanje dasaka i sajli. Krenuli smo da bežimo ka izlazu, nastao je krkljanac. Neki su skočili su Dunav. Svi smo uspeli da izađemo na obalu. Stajali smo preplašeni, maturske haljine i odela su bili mokri, ali svi smo bili živi – ispričao je ovaj 18-godišnjak.

Na ulazu na splav Džoni Rodžer stoji napis “Lokal u pripremi”. Vlasnik lokala je nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima. Upitan da li plovilo ima neophodne bezbednosne domunetne, samo je rekao: “Pitajte Kapetaniju.”

 

Dijaspora.news/Alo.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top