All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

DRAMA U BRISELU Albanski teroristi hoće da otmu ambasadorku Anu Hrustanović

Ambasada Srbije u Belgiji, gde je amabasadorka Ana Hrustanović, nalazi se pod velikim merama obezbeđenja zbog potencijalne pretnje albanskih terorista da je napadnu, a kako Telegraf.rs saznaje, kretanje je ograničeno.

Prema pisanju Informera, upravo Ana Hrustanović je glavna meta, i nju albanski teroristi planiraju da otmu, a sve to kako bi Srbija odustala od postupka protiv bivšeg vođa OVK Ramuša Haradinaja.

Zbog toga su teroristi do tančina isplanirali kako da upadnu u naše predstavništvo u Briselu, zabarikadiraju se tamo i kao taoca drže ambasadorku Anu Hrustanović, i ostalo osoblje amabasade.

Srpska amabasada u Briselu, inače, kako navode izvori Telegrafa.rs deli zgradu sa našom Misijom pri Evropskoj uniji, i u zgradu se lako može upasti.

U toj zgradi je nekada bila banka, i ona relativno lako može da se “zauzme” – kaže naš sagovornik i dodaje da su u blizini srpske i ambasade Španije i Amerike.

Printskin: Google Maps

Printskin: Google Maps

Naš sagovornik dodaje da je bezbednost povećana, i da je redukovano kretanje zaposlenima. Amabasadorka Ana Hrustanović, usled ove situacije, još više pažnje posvećuje bezbednosti sina.

– Puno obezbeđenja je na sve strane. Čine ga vojska, briselska administracija…

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatražilo je od pojedinih zemalja da pojačaju obezbeđenje srpskih diplomatskih predstavništava koja su, po bezbednosnim informacijma, potencijalne mete albanskih terorista, a diplomate u tim ambasadama dobile su iz Beograda precizne instrukcije da mere opreza podignu na najviši nivo. pored amabadsadorke Ane Hrustanović, kao potencijalna meta pominje se i Dušan Spasojević, amabasador Srbije u Atini.

Informaciju o planu albanske dijaspore da napadne naše ambasadu Srbije u inostranstvu zbog hapšenja Ramuša HaradinajaMinistar u etar je pustio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uz obrazloženje da su te vesti stigle od bezbednosnih službi jedne zapadne zemlje.

(Telegraf.rs / Informer)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top