All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Dragojlo je tihi heroj kome ništa nije teško: Nema posao ni ženu, ali zato ima staru majku, bolesnog brata i nepokretnog oca

– Zbog tih sedam sati koje provodim lutajući ulicama grada dok mi je otac na dijalizi, ne mogu da se bavim stočarstvom kod kuće, a ni odlaskom u drva ili nadnicu – iskren je Dragojlo

U mestu Štava na obroncima Kopaonika svakodnevno se odigrava prava drama u porodici Miletić. Nju čine bubrežni bolesnik Svetovil (73), njegova supruga Ljubica (64), na kojoj je čitavo domaćinstvo, sin Dragoljub (45), inače psihički bolesnik i njegov godinu dana mlađi brat.

Dragojlo (44) je tihi heroj ovog kraja koji ih sve drži na okupu, tako što se lavovski bori da pomogne roditeljima i bratu u trenucima kada se na njih sručila sva teskoba ovog sveta.

Brat mi je 1991. godine bio u ratnom zarobljeništvu šest meseci u Hrvatskoj. Držali su ga bez hrane, bez struje, nož su mu pod vrat stavljali, vređali i pretili! Preživeo je zahvaljujući razmeni vojnika.

– Posle je bio mobilisan i na Kosovu, kada je opet svašta doživeo u kasarnama u Merdarima i Dubnici.

– Čak je video i kada mu najboilji drug gine – objašnjava on poreklo duhovno-psihičkog stanja u kome se nalazi njegov brat Dragoljub, koji slabo komunicira, jede i bezvoljno provodi dane.

Njihov otac, takođe, nije u dobrom stanju.

Svetovil je nepokretan posle bolesti bubrega koja mu je dijagnostikovana, a od njihovog otkazivanja svaki treći dan mora da putuje u Kuršumliju na dijalizu.

– Najveći problem je što mu nisu dodelili tuđu negu i pomoć, pa moram da budem u njegovoj pratnji. Na to izgubim tri sata u putu, i još četiri koliko traje sama dijaliza. Zbog tih sedam sati koje provodim lutajući ulicama grada, ne mogu da se bavim stočarstvom kod kuće, a ni odlaskom u drva ili nadnicu.

– Takođe, tada ne mogu ni da brinem o bratu, tako da jadna majka pored Dragoljuba mora da pazi i na krave, ovce, živinu, ali i da počisti, opere, skuva – priča Dragojlo.

Na kraju naglašava da bi im dobro došla dodatna ženska ruka u domaćinstvu, ali da nema raspoloženih devojaka za udaju.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top