All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

DRAGAN DELI BESPLATNE OBROKE ONOME KO NEMA ZA HRANU: A kada čujete kakva priča se krije iza ove humanosti, stegnuće vam se srce (FOTO)

Restoran postoji već 5 godina, međutim, Dragan je pre godinu dana došao na ideju da pomaže ljudima, a otkrio nam je i kako je sve krenulo.

O humanom vlasniku ekspres restorana već nekoliko dana bruji javnost. Dragan Đurić, vlasnik restorana “Tajni začin” postao je simbol ljudskosti. Natpis na vratima ovog lokala postao je glavna atrakcija, međutim, on se tu nalazi više od godinu dana, ali ga do sada niko nije primetio. 

 

 

FOTO: PRINTSCREEN

 

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

 

Ako ste gladni, a nemate novca – ovde uvek možete dobiti neki topli obrok. Platićete kad budete imali novca, a i da ne platite… Niko ne zaslužuje da bude gladan – natpis je koji će vas dočekati na ulaznim vratima.

 

Restoran postoji već 5 godina, međutim, Dragan je pre godinu dana došao na ideju da pomaže ljudima, a otkrio nam je i kako je sve krenulo.

 

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

 

– Ako je ovo postala glavna atrakcija, znači da smo se zamračili kao narod – počinje svoju priču Dragan i nastavlja.

 

– Čovek je stao ispred restorana. Gledao je u hranu i prebirao po džepovima. Ja sam prišao i pitao šta bi pojeo, onda je on gledao u mene upitno. Rekao sam: ‘ne morate ništa da platite’. I onda mi se rodila ideja – čekaj, pa onda bismo to mogli i da obelodanimo, neka ljudi znaju da ne dođu u neprijatnu situaciju – priča nam ovaj humani čovek.

 

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

U trenutku se seti priče uz koju je odrastao.

 

– Znate, moj otac je bio šegrt. Radio je na izgradnji američke ambasade. Moja porodica, koja je u to vreme živela u jednom selu ispod Avale, nije imala dovoljno novca. Mog oca su radnici često slali da im kupuje doručak, međutim, pošto je bio bez novca, i nije mogao da kupi i sebi, često se sklanjao od njih dok oni ne završe, da ne bi primetili koliko su mu “oči gladne”. Kasnije su shvatili zašto se krio od njih, i prihvatili su ga, ali ta priča zauvek će ostati urezana u mojoj glavi – priča nam Dragan.

Dragan kaže da njega vodi zakon karme “Dobro čini – dobrom se nadaj”. Kako nam je ispričao, misli da niko do sada nije zloupotrebio njegovu humanost.

 

– Pročitao sam neke komentare u kojima kažu “neka ga Bog nagradi”. Ja sam već nagrađen. Imam suprugu, troje divne dece, dovoljno svega. Meni više od ovoga ne treba. I kada učinim dobro delo ja sam nagrađen. Ne mogu vam opisati kako se u tom trenutku osećam – priča on.

 

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

– Mi pokušavamo da pomognemo na sve načine. Činjenica je da postoji mnogo siromašnih ljudi – zaključuje Đurić.

 

Inače, ovo nije prvi put da ovaj humani čovek čini dobro delo. Za vreme poplava u Obrenovcu, 2014. godine, hranili su ljude iz Obrenovca, kao i izbeglice sa Bliskog istoka.

 

Ono što je posebno interesantno, jeste da za studente Ekonomskog fakulteta postoji sjajna akcija. Naime, oni u ovom restoranu mogu jesti po ceni sa 10 posto popusta, a za svaku dobijenu desetku dobijaju besplatni obrok i to im važi u periodu od tri dana nakon upisa ocene.

 

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Kako nam je rekao, od 1. maja u planu je uvođenje stalnog popusta za penzionere, kao i gratis obroka za trudnice.

 

Dragan je zajedno sa svojom porodicom održao čas lepog ponašanja, a da li su drugi nešto naučili iz njegovog primera, ostaje da se vidi.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top