All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Doktor Đokić najjači na svetu, anđeo čuvar dece obolele od karcinoma: Kod njega su svi klinci pobednici, a kao nagradu dobijaju diplomu

Danas obeležavamo Svetski dan dece obolele od raka, a Srbija je prva u Evropi po broju dece obolele od ove bolesti.

Na to koliko je pored rane dijagnostike, potrebna velika želja i upornost u borbi protiv karcinoma, svedoči i doktor Dragomir Đokić.

Nema osobe koja je kročila u Institut za majku i dete, a da nije upoznala doktora Đragomira. Za njega svi imaju samo reči hvale, a deca sa njim lakše prevazilaze dug period terapije. Kao nagradu, najhrabriji dobijaju diplomu, kao znak da su lečenje dobro prihvatili i pregurali težak period iza sebe.

– Za njihovu hrabrost, ja sam razmišljao kako da ih nagradim, i došao sam na ideju da koliko-toliko učinim ovo za njih kako bi oni sve ovo lakše izdržali – izjavio je svojevremeno dr Dragomir Đokić, pedijatar-hematolog Instituta za majku i dete.

Foto: Medija centar Beograd

Foto: Medija centar Beograd

Doktor Đokić se zajedno sa drugim kolegama svakodnevno trudi da olakša teške trenutke najmlađim pacijentima sa malignim oboljenjima.

Hraborst  dece nauštrb bezbrižnog detinjstva mora biti nagrađena, a lekari onkološkog odeljenja napominju da im mali gestovi pomažu više nego što mislimo.

Svako dete koje nije dobilo diplomu mnogo lakše podnosi intervencije u nadi da će i ono da dobije diplomu.

Od malignih bolesti u Srbiji je obolelo 334 dece do 19 godina, a najzastupljeniji oblici raka su leukemije, tumori mozga i limfomi, saopštio je Institut za javno zdravlje uoči obeležavanja 15. februara, Međunarodnog dana dece obolele od malignih bolesti.

Srbija ne pomaže samo 15. februara deci oboleloj od tumora. Njima je pomoć potrebna svakog dana, a svaka donacija im produžava život:

 

Humanost ne košta puno!

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top