All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

NA OVO NISMO NAVIKLI Cezar je došao u Beograd da ZARADI i dobro mu ide! (FOTO)

Cezar Cajurao je Filipinac i kuvar po profesiji. Da je stručnjak za azijsku kuhinju kome nema premca, dokaz je činjenica da se u restoranu Voulez-Vous Etage na Vračaru traži mesto više, jer je poznato da iz Cezarove kuhinje izlaze samo vrhunski specijaliteti servirani na najoriginalniji moguć način. U ovom prestižnom lokalu ušuškanom u srcu Neimara, svaki zalogaj zahvaljujući Cezaru dokazuje da jelo zaista može i treba da bude užitak.

U Beograd je došao 2014. godine, pošto je radio u jednom azijskom restoranu na Kipru, gde je upoznao ljude iz Srbije. Po njihovoj preporuci dobio je posao u jednom prestoničkom hotelu, nakon čega je sve krenulo da se odvija na najbolji moguć način.

– Živim na Neimaru, odmah preko puta restorana u kome radim kao šef azijske kuhinje. U slobodno vreme šetam Kalemgdanom sa svojim bratom koji radi sa mnom u kuhinji. Posle posla volim da odem u teretanu ili na trčanje. Prijatelji su mi uglavnom Filipinci koji žive u Beogradu, a njih, ako niste znali, ima oko 30, pa zajedno provodimo slobodno vreme i proslavljamo praznike – kaže Cezar za Telegraf.rs.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Iako uživa u srpskoj prestonici, nedostaje mu more, toplo vreme tokom cele godine, i naravno – prijatelji i porodica.

– U rodnu zemlju odlazim na svakih šest meseci, na odmor minimalno dve nedelje. Srbi i Filipinci se dosta razlikuju, i po kulturi i po načinu života, ali mislim da su Filipinci mnogo predaniji poslu. Bilo mi je teško da se priviknem u početku na prisniji odnos koji imaju ljudi sa Balkana – priča ovaj vrsni kuvar.

Otac mu je takođe profesionalni kuvar pa je od ranog detinjstva svoje dane provodio u kuhinji, praveći sushi i ostale azijske specijalitete.

– Najviše volim da spremam topli “fried” sushi koji spada u kategoriju art sushija, tj umetnički sushi. Kada sam došao u Srbiju, kolege su mi prve zime napravile srpsko tradicionalno jelo – sarmu i prezentovale ga kao srpski sushi. I zaista je sjajna, obožavam sarmu! – iskren je Cajuaro.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

U Beogradu najviše voli, naravno – lepe devojke, a najmanje činjenicu što živi u potpuno različitoj vremenskoj zoni od prijatelja i porodice.

– Srpski jezik razumem prilično, posebno reči koje su u vezi sa mojom strukom, kao što su vrste ribe i začina. I taman sam počeo da napredujem sa srpskim, a onda je došao moj brat da radi sa mnom u kuhinji, pa uglavnom razgovaramo na filipinskom – priznaje šarmantni mladić.

Kada ga uhvati nostalgija, svira gitaru. O ženidbi još ne razmišlja, ali kaže da je nekoliko njegovih prijatelja već sklopilo srpsko-filipinski brak, i da su svi jako srećni, te da protiv toga nema ništa. Uživa u životu i trudi se da bude najbolji u svom poslu, a u budućnosti vidi sebe kako vodi azijski deo kuhinja lanca restorana Voulez-vous od mimimum šest, sedam poslovnih jedinica.

(Dijaspora.news/J.odabašić – [email protected])

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top