All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

DODIK U SREBRENICI: Obeležavanje 11. jula kao i do sada

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi danas u Srebrenici, prvi put od kada je novi načelnik ove opštine Mladen Grujičić preuzeo dužnost, odakle je poručio da će u obeležavanju 11. jula sve biti kao do sada
Na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa Grujičićem, Dodik je rekao da prema onome što je čuo u Srebrenici se već radi i dogovara.– Imajući u vidu specifičnost opštine kreira se atmosfera zajedničkog i to je atmosfera koju podržavam i koja je potrebna. Načelnik je već ovladao određenim pitanjima, a ja sam se upoznao sa problemima koji su važni za opštinu – rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je ponovio da se u pogledu obeležavanja 11. jula, dana srebreničkih žrtava, ništa neće menjati u odnosu na prethodne godine.

Obeležavanjem godišnjice baviće se organizatori, a lokalna zajednica će u to biti uključena kao i do sada, prenela je regionalna TV N1.

– Ništa se neće promeniti – izričit je Dodik, koji je govorio i o dva bitna segmenta za Opštinu Srebrenica u narednom periodu.

Prvi je, kazao je, infrastruktura, a drugi razvoj i zapošljavanje.

Plan je da se tokom zime napravi opsežna elobaracija problema.

– Potrebna je rekonstrukcija svih ulica, da se uradi nova rasvjeta i da se rekonstruišu objekti i zgrade, te izgrade novi kao što je vrtić. Kao predsednik RS ću podržati projekte sa 300.000 do 500.000 KM. Imaćemo evidenciju ko će i koliko tačno šta finansirati, te videti na šta se troše sredstva iz Srbije – dodao je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD je istakao da će biti rešeni i problemi u selima na teritoriji ove opštine.

– Rešiti pitanja vode i puteva u svim selima, i bošnjačkim i srpskim i mešovitim. Napravićemo program obnove fasada na svim zgradama u naseljenim mestima kako bi lakše privukli investitore – najavio je Dodik.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top