All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Djevojka (20) UBIJENA da ne bi svedočila protiv Haradinaja? Prvo likvidran otac, zaštićeni svedok

Monstruozni zločini nastavljeni su na Kosovu, gde se i dalje uklanjaju svedoci zločina terorista takozvane OVK!

Na Kosovu nastavljaju da uklanjaju svedoke zločina OVK! Kako Kurir saznaje, Bljeranda Curi (20), čiji je otac Bedri Curi ubijen prošle godine jer je kao zaštićeni svedok Specijalnog suda na Kosovu trebalo da svedoči o ubistvima koja su počinili članovi OVK, nastradala je u četvrtak uveče u sumnjivoj saobraćajki u Kosovu Polju.

Dvadesetogodišnja devojka poginula je kad je vozač „renoa“ Admir S. prošao kroz crveno na semaforu i udario je na pešačkom prelazu. Prema operativnim podacima, smatra se da je Bljeranda namerno likvidirana jer je mogla da se nađe na spisku zaštićenih svedoka za zločine OVK. Specijalni sud istraživaće brojne zločine tokom rata na Kosovu, a postoje brojne indicije da će se, pored Haradinaja, na optužnici naći i Hašim Tači.

Ista matrica

– Kosovska policija je navela da je reč o nesrećnom slučaju, ali postoji ozbiljna sumnja da je devojka znala nešto više i da je namerno ubijena. Matrica njene smrti podseća na likvidacije i nestanak čitavog niza svedoka u slučajevima protiv Haradinaja i Fatmira Ljimaja. Sve je još sumnjivije jer se spekuliše da je devojka čak bila na spisku zaštićenih svedoka, kao i njen otac, koji je trebalo da svedoči o ubistvima srpskih vojnika – objašnjava izvor Kurira.

Inače, ubistvo Bedrija Curija još nije razjašnjeno. On je likvidiran aprila prošle godine, kad mu je ubica pucao u glavu nedaleko od škole u Glogovcu. Curi je ubijen kad je došao na odmor u rodno selo, jer je od 2000. godine živeo u Švajcarskoj i Nemačkoj. Tokom sukoba na Kosovu bio je pripadnik 114. brigade OVK, nazvane „Fehmi Landrovci“, a nadređeni bio mu je Ajvaz Beriša, poznat i pod ratnim nadimkom Komandant Tigar.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže da ne može da dovede u direktnu vezu ubistvo oca i smrt ćerke, ali…

Vrlo simptomatično

– Nemam nikakve dokaze da li je ona trebalo da se pojavi kao zaštićeni svedok, tako da je sve to na nivou spekulacija. Ipak, moram da priznam, na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva, da mi je vrlo simptomatično da oboje stradaju u kratkom roku. Sve je moguće, ćerka je uvek bliska sa ocem, možda joj je nešto rekao… – kaže Vukčević.

Ekipa Kurira

Milovan Drecun
SPREMNI NA SVE

Šef skupštinskog odbora za Kosovo Milovan Drecun smatra da je sve moguće.
– Sve je moguće kad su u pitanju zlikovci i ubice poput Haradinaja. Oni su spremni na sve da sebe zaštite. Novi sud za zločine OVK za njih je zaista ozbiljna pretnja – dodaje Drecun.

Istraga članovi tajne službe Šik
KO JE BIO U TAČIJEVOM „ODREDU SMRTI“

Prištinski list Bota sot objavio je spisak pripadnika tajne službe zvane Šik, koju je nakon rata na Kosovu kontrolisao Tačijev vladajući DPK. Taj spisak će poslužiti kao konkretan dokaz Specijalnom sudu za procesuiranje članova OVK. Spisak sa dosijeima i detaljnim informacijama o pripadnicima Šika sačinio je Kfor. Za ratne zločine počinjene među Albancima očekuje se svedočenje brojnih svedoka. Bivši pripadnik Šika Nazim Blaca priznao je da je DPK, koji je od formiranja vodio sadašnji predsednik Kosova Hašim Tači, organizovao tim za likvidaciju političkih protivnika. Na spisku je nešto više od 150 ljudi iz svih delova Kosova. Među njima su Kadri Veseli zvani Ljulji, označen kao direktor Šika, zatim Rahman Rama, bivši komandant Kosovskog zaštitnog korpusa, Fatmir Ljimaj, jedan od regionalnih komandanata OVK, Sulejman Selimi, šef glavnog štaba OVK, Redžep Selimi, takođe jedan od komandanata OVK…

Dijaspora.news/Kurir

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top