All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MIMA PRESAVIO TABAK I TUŽIO BUDVU Stara vlast “sipala”, nova zavrnula slavine

SERIJA “Budva na pjenu od mora”, koja je tokom tri sezone publici u celom regionu prikazivala lepote centra crnogorskog turizma i dovela im na hiljade gostiju, sada se “vrti” u – sudnici. Kompanija glumca Mime Karadžića “MM prodakšn Montenegro” tužila je Opštinu Budva zbog duga od 75.000 evra koji je ostao posle snimanja serije.

 – Predali smo tužbu, čekamo rešenje slučaja, sve je legalno, čisto i sa svima smo u dobrim odnosima, samo moramo tehnički da rešimo problem – rekao je juče Mima Karadžić za “Novosti”. – Opština Budva ostala nam je dužna po ugovoru koji smo potpisali i tu nema ništa sporno. Ne želim da govorim o ciframa, kako se o ovom slučaju ne bi govorilo kao o kakvom čaršijskom traču.

Prvobitni ugovor obavezivao je Budvane da izdvoje 170.000 evra, odnosno četvrtinu novca ukupnog budžeta serije, koji je u međuvremenu porastao na 1,45 miliona evra. Prema aneksu ugovora iz 2013. Budva se obavezala da ukupno plati 259.000 evra i obezbedi helikopter za snimanje (28.000 evra). U međuvremenu se vlast u ovoj opštini promenila, a nova, kojoj svakodnevno stižu računi za naplatu starih dugova, odbacila je tužbu i njihovi predstavnici nisu se pojavili na ročištu održanom pre dva dana u podgoričkom Privrednom sudu. U Sekretarijatu za pravnu zaštitu budvanske opštine, kažu da su blagovremeno podneli prigovor na tužbu, da je tužbeni zahtev neuredan i neprecizan, da fakture nisu izdate u skladu sa zaključenim ugovorima, kao i da je navedeno potraživanje zastarelo.

– Ne volim ni da pričam o ovome zbog nove vlasti, mene to ne zanima, niti je nama neka vlast činila išta – tvrdi Karadžić. – Želimo samo da budemo plaćeni za posao koji smo radili i žao mi je što to moramo sudski da naplatimo.

Njihov posao tri godine je pratila publika u celom regionu, pa i šire preko “Jutjuba”, a da li će i dalje, Mima odgovora:

– Ne verujem da Opština Budva ima interes da nastavimo saradnju. U Crnoj Gori moguće je da hoćemo, ali u Budvi – ne verujem. Mi smo na raspolaganju, nama se taj posao dopao, to je naš život.

Sudija Privrednog suda Dijana Raičković zakazala je novo ročište za 29. mart, a kao svedoci pozvani su raniji rukovodioci budvanske opštine, koji su s Karadžićevom firmom ugovarali snimanje serije.

Dijaspora.news/Novosti

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top