All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Detalji stravične tragedije u Zagrebu: Beba od 20 dana se zaglavila u krevetiću i ugušila, brat pokušao da je spasi, ali prekasno

Beživotno telo malene devojčice koju su sve do dolaska Hitne pomoći bezuspešno reanimirali njen brat školarac, a potom i rođak koji se odazvao na dramatičan apel u pomoć, prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti

Majka (35) iz Zagreba, čija se beba stara 20 dana u sredu kasno uveče ugušila u krevetiću, dobila je krivičnu prijavu za povredu detetovih prava, odnosno da je zanemarivala svu svoju decu još od 2014. godine.

 

Beživotno telo malene devojčice koju su sve do dolaska Hitne pomoći bezuspešno reanimirali njen brat školarac, a potom i rođak koji se odazvao na dramatičan apel u pomoć, prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti.

Nakon što je nesavesna žena ispitana u policiji, izvedena je pred sudiju Županijskog suda u Zagrebu koji joj je odredio jednomesečni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja (ne)dela, prenosi Jutarnji.hr.

Neopisiva tuga

Za (pre)ostalo troje dece se, kako se nezvanično saznaje, pobrinuo Centar za socijalni rad, a deda preminule bebe ne može da dođe k sebi od neopisive tuge jer, prema tvrdnjama gotovo svih njihovih suseda, upravo on jedini prehranjuje mnogobrojnu porodicu radeći noćne smene.

Cela drama odvijala se u skromnih 26 kvadrata stambenog prostora koji je deda preminule bebe otkupio dok je radio u jednoj velikoj firmi.

– Šokirani smo smrću bebe. Ne možemo da poverujemo da su deca bila zanemarivana. To naprosto nije tačno jer niti su neuhranjena niti su loše odevena. Njihov deda radi noćne smene i uvek se vraća sa punim kesama. Po danu se brine o deci, vodi ih u prodavnicu, u šetnju… Divno su vaspitana. Uvek nas pozdrave. Osim te bebe, još jedno dete ide u vrtić, a drugo dvoje su školarci – ispričala je potreseno jedna od komšinica.

Većina stanara nevoljno se priseća prošle nedelje jer su u dedinim očima, koje su inače prepune radosti zbog svojih unučića, prvi put videli tugu, očaj i nemoć. No, jedna od komšinica, pak, nije štedela reči kad se radi o uhapšenoj 35-godišnjakinji.

Defile policije

– U četvrtak ujutru smo videli defile policije po zgradi. Razgovarali su sa svima, valjda kako bi stekli utisak o toj familiji. Nažalost, niko od nas ništa nije čuo, a kamoli naslutio da se iza tih vrata stana beba borila za život. Navodno se dete ugušilo i zaglavilo negde u krevetiću. Prvi je to video sinčić školarac koji je zvao nekog od odraslih. A majka se navodno vratila kući pripita. Gde su očevi te dece i šta je sa alimentacijom? Zar Centar za socijalni rad nije već ranije mogao da reaguje?

Životarenje toliko osoba u garsonjeri u kojoj se jedva okrenu tri odrasle osobe je presramotan. Znam, dom je pun ljubavi jer imaju divnog dedu, ali faktor majke u svemu je ključan. Ako je istina da je ostavila bebu samu i svojom nebrigom doprinela tragediji, onda je toj majci mesto u zatvoru – smatra druga komšinica, prenosi Jutarnji.hr.

U slučaju da se 35-godišnjakinji sudskim putem dokaže krivica, preti joj od tri do 15 godina zatvora.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top