All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Dejanu je čudo od leka s Kube potpuno zaustavilo rak, a sad više nema te vakcine u Srbiji: Ljudi, ja moram da je primim za mesec dana! (FOTO)

– Posle šest meseci primene vakcine, metastaza se pretvorila u mrtvo tkivo a faktor rasta EGF se snizio deset puta, na mom primeru se vidi da vakcina pomaže, ali njih više nema u Srbiji a ja moram da je primim za manje od mesec dana – kaže Dejan Babić iz Beograda

Država mu dala, pa oduzela nadu za izlečenjem! Dejan Babić (47) iz Beograda, jedan je od pacijenata sa karcinomom pluća koji se u Kliničko-bolničkom centru “Bežanijska kosa” lečio kubanskom vakcinom koja mu je zaustavila metastaze i razvoj bolesti, međutim, on mora da prekine lečenje ovom terapijom jer je Srbija ostala bez ovih vakcina, a ne zna se ni da li će ih nabavljati.

Babić je poslednju “cimavax egf” vakcinu, koju bi inače trebalo doživotno da dobija, primio 4. septembra. Sada je prinuđen sam da se snalazi da bi je opet, kako protokol nalaže, primio 4. oktobra, i nastavio da uživa u šetnji i igrama sa svojim šestogodišnjim sinom.

Ovom bivšem taksisti, kojeg je bolest prerano odvela u penziju – invalidsku, adenokarcinom pluća ustanovljen je u januaru prošle godine.

Učestalo kašljanje odvelo ga je da proveri krvnu sliku. S obzirom na to da mu je ustanovljena visoka sedimentacija, doktorka iz Doma zdravlja ga je uputila na ultrazvuk abdomena i rendgen pluća, koji je otkrio fleku.

– Odmah u februaru sam operisan. Odstranjeno mi je celo plućno krilo. Posle operacije imao sam dve hemioterapije i zračenje. Bilo mi je dobro do avgusta, septembra. Tada sam osetio bol sa desne strane u rebrima. Doktori su otkrili da imam metastazu na osmom desnom ribru – priča Babić za Telegraf.rs.

Babić se prvo lečio u Kliničkom centru Srbije, a zatim se, upravo, zbog kubanske vakcine prebacio u KBC “Bežanijska kosa”.

– Čovek kada se razboli hvata se za svaku slamku. Raspitivao sam se u u “Bežanijskoj kosi” imam li pravo na vakcinu sa Kube. Urađena mi je analiza krvi na faktor EGF. Na osnovu tih rezultata imao sam više od 1200 tih jedinica, pa su me stavili u program za kubansku vakcinu. Počeo sam da je primam u decembru prošle godine – kaže on.

Vakcinu je primao jednom mesečno. Imao je i četiri zračenja, a sve do juna ove godine, uporedo sa “cimavaksom”, mesečno je primao i po jednu hemioterapiju.

– Posle šest meseci primene vakcine, urađen mi je ponovo faktor rasta. Doktor je rekao da bi bilo dobro da se faktor makar porepolovio, ali se ispostavilo da je on deset puta niži – spustio se na 159. Doktor je rekao da je to odličan rezultat. Meni se od tada stanje ne menja, ne pogoršava, bolest se ne širi, nema novih metastaza a metastaza na rebru se pretvorila u mrtvo tkivo. Vakcina je i napravljena da zaustavi rast i širenje tih ćelija raka. Ali, da bi tako ostalo, ja moram da nastavim da primam vakcinu – napominje Babić i dodaje:

Poslednju vakcinu primio sam 4. septembra i trebalo bi za mesec dana da je primim ponovo, ali je više nema. Država ih ne uvozi, stopirano je sve to. Osuđen sam da se sam snalazim, da idem na Kubu ne bi li došao do nje. Ako je već država ušla u taj projekat, trebalo bi do kraja da ispoštuje nas koji smo već počeli da je primamo.

Babić kaže da ne može ni jednu reč lošu da kaže za lekare ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj se lečio.

Navodi da će sada iz predostrožnosti morati da prima hemioterapije, da ne bi palo sve u vodu što je do sad radio.

– Na mom primeru se vidi da ta vakcina stvarno deluje. Zbog te iste vakcine, sada mi se vraća strah. Hemioterapije su jako teške i ja sam ih jako teško podnosio. Zato moram brzo da regaujem i dođem do vakcine.

Do zaključenja ovog teksta, Telegraf.rs nije dobio odgovore iz Ministarstva zdravlja da li će i kada biti nabavljen novi kontigent vakcina.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top