All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Danijela je posle 7 godina prvi put videla ćerku: Po porođaju pala u komu, a njena porodica ima samo jednu želju za Vaskrs (FOTO)

– Ćerka Marija je stalno kod nje u krevetu. Grli je, čupa, pa se ona buni. Igraju se kao da je zdrava. Stalno je ljubimo, možda smo joj i dosadne, ali činimo sve samo da njoj bude bolje – kaže Danijelina majka Vesna Drašković

Danijela Kovačević (24) iz Inđije, koja je posle porođaja upala u komu i njena porodica za ovaj Vaskrs imaju samo jednu želju – da ova devojka koja se 7,5 godina bori, ponovo ode u Nemačku na lečenje, u Centar za rehabilitaciju osoba u komi, nedaleko od Štutgarta.

Danijela je, da podsetimo, iako nema osobe u Srbiji koja je ne zna, u stanju budne kome upala 2009. godine nakom porođaja carskim rezom u novosadskom porodilištu “Betanija”. Ona je sa 17 godina 13. oktobra 2009. godine rodila malu Mariju, ali njena radost nije dugo trajala. U porodilištu je dobila sepsu, zbog koje je upala u budnu komu.

Od te kobne 2009. pa sve do početka 2016. godine bila je vezana za krevet. Život biljke napustila je tek kada je prošle godine otišla u Nemačku na lečenje. Terapije kojima je bila podvrgnuta svakodnevno po više sati doprineli su da sedi, drži hemijsku olovku i tablet…

Danas prema rečima njene majke Vesne Drašković, ona reaguje i na zvuke, smeje se, ljuti, cupka dok gleda televizor i igra sa svojom ćerkicom Marijom.

– Sada je bolje za sto odsto nego pre nego što je otišla u Nemačku. Diže se u krevetu, sedi sama, reaguje na sve i svašta. Ona se bori. Ona je neko ko je rešio da uspe. Počela je da se oporavlja kada je počela da jede na usta. Sad se i smeje, vesela je… Ćerka Marija je stalno kod nje u krevetu. Grli je, čupa, pa se ona buni. Igraju se kao da je zdrava. Stalno je ljubimo, možda smo joj i dosadne, ali činimo sve samo da njoj bude bolje – priča Vesna za Telegraf.rs.

Danijelin napredak je vidan, ali da bi bila još bolje treba ponovo da ode u Nemačku, za šta je neophodno 65.000 evra, ali bi ih bolnica primila i sa 48.000 sa koliko su ih primili i prvi put. To je ujedno i najveća želja Danijeline porodice za ovaj Vaskrs, koji ona proslavlja sa ćerkom Marijom i ostatkom porodice u Inđiji.

– Imamo sada 22.000 evra ali nam još nije stigao presek još sakupljenog novca za ovaj mesec. Treba nam 65.000 evra za tri meseca sigurnog boravka i šest sati terapija dnevno. Prošli put su nas primili sa 48.000 evra ali je imala po četiri sata terapije. Ali, i to je bilo toliko efektno – kaže Danijelina majka.

Ovoj lavici možete pomoći i uplatom novca na žiro račun, ili slanjem SMS poruke za pomoć na 1727.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top