All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

DANAS IM JE ŽIVOT POTPUNO DRUGAČIJI Na vrhuncu popularnosti pobegle su iz Srbije, a jedna glumica je doživela tešku nesreću

Osamdesetih i devedesetih su glumile u poznatim filmovima, jedva smo čekali da ih gledamo u nekom ostvarenju, a onda su pokušale da izgrade karijeru u inostranstvu i nestale su sa našeg “radara”.

Merima se proslavila ulogama u filmovima “Ljubav i bijes” (1978) i “Jovana Lukina” (1979) i predviđali su joj veliku karijeru, ali u vreme kada je počeo da se prikazuje film “Neka druga žena”, u kojem je igrala glavnu ulogu zajedno sa Draganom Nikolićem, doživela je saobraćajnu nesreću nakon koje je ostala nepokretna. Otišla je na operaciju u Rusiju i – ostala u inostranstvu. Iako se početkom devedesetih vratila u Beograd, zbog građanskog rata se preselila na Novi Zeland, a potom i u Australiju gde danas radi kao klinički psiholog.

Ona nije jedina koja se danas primarno ne bavi glumom. Mirjana Joković je briljirala kao Dina u “Zaboravljenima”, Adrijana u “Stršljenu”, Natalija u “Undergroundu”, Ana u filmu “Vukovar, jedna priča”…

Foto: youtube

Ona se 1993. preselila u SAD, a samo se povremeno pojavljivala u srpskim ostvarenjima.

Gala Videnović je osamdesetih važila za jednu od najlepših glumica svoje generacije, a najzapaženija je bila kao Ruskinja Nataša u “Žikinoj dinastiji”.

Gala Videnović

Foto: RAS / screenshotGala Videnović

Udala se za reditelja Vladimira Aleksića sa kojim ima sinove Demijana i Pavla, a živi na relaciji Srbija – Amerika i najavljeno je da će poneti jednu od glavnih uloga u krimi seriji “Pet”.

dijaspora.news/blic.rs

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top