All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Dajana Dangubić je prva žena komandir tenka: Prvakinja je u dizanju tegova, skakala je sa Starog mosta i ima poruku za devojke (FOTO) (VIDEO)

– Ja sam jedna od sedam žena koji su ikada skočile sa Starog mosta, i jedina koja je to ponovila više puta. Inače, volim adrenalinske sportove jer mi pomažu da kroz poznavanje sebe, samokontrolu i disciplinu pomeram sopstvene granice – dodala je Dajana

Potporučnik Dajana Dangubić je prva žena komandir tenka M-84 u Oružanim snagama BiH (OS BiH). Pored toga, ona je apsolutna državna prvakinja u olimpijskom dizanju tegova i osvajala je medalje na evropskim i svetskim takmičenjima.

– Moja profesionalna vojna specijalnost je oklopno mehanizovani rod, gde obavljam dužnost komandira tenka M-84. Biti oficir Oružanih snaga BiH znači biti u prilici učiti mnogo, ići na razna školovanja, kako u inostranstvo tako i u BiH. To je jedan kvalitetan sistem, gde se znanje, rad i zalaganje cene bez obzira na rodne razlike. I zaista verujem da žene mogu sve – istakla je Dajana.

Ona ističe da voli prirodu i sport, pa je zato završetak Agromediteranskog fakulteta u Mostaru 2013. godine obeležila skočivši sa Starog mosta.

– Ja sam jedna od sedam žena koji su ikada skočile sa Starog mosta, i jedina koja je to ponovila više puta. Inače, volim adrenalinske sportove jer mi pomažu da kroz poznavanje sebe, samokontrolu i disciplinu pomeram sopstvene granice – dodala je.

Rekreativno se bavi paraglajdingom, sportskim penjanjem po stenama i alpinizmom.

– I sport i vojska mi nude da budem bolja verzija sebe i da konstantno napredujem i težim ka novom cilju. Kada ispunim svoja očekivanja zaista budem srećna – rekla je Dangubić.

 

Pogledajte video:

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top