All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Dačić napustio skup u Varšavi zbog UVREDA kosovskog ministra

Zbog uvreda kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je napustio skup u Varšavi, a novinarima je preneo da nikom neće dozvoliti da ponižava Srbiju i da mu ne pada na pamet da sluša predavanja od onih koji su počinili zločine nad Srbima.

Da Kosovo ide u EU je “fatamorgana” za prištinsku javnost: Ivica Dačić

Dačić je objasnio da je u utorak imao tešku raspravu sa Hodžajem i da je rekao da Kosovo ne može da bude predstavljeno kao i druge države.

– Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je potpisalo Kosovo je SSP za teritoriju, a ne za državu. Taj S SP ne ratifikuju države članice, već samo Evropski parlament. Tamo je Kosovo obeleženo sa zvezdicom i fusnotom – rekao je Dačić, govoreći o učešću na godišnjem ministarskom sastanku Višegradske grupe i Zapadnobalkanske šestorke.

Šef diplomatije Srbije naveo je i da su priče da Kosovo ide u EU “fatamorgana za prištinsku javnost” i da evropski put Srbije nije isti kao i evropski put Kosova.

Dačić kaže da je Hodžaj bio nervozan, da je vređao Srbiju i srpski narod, kao i njega lično, rekavši da je Srbija kriva za sve ratove, genocid i etničko čisčhenje, kao i da će morati da prizna Kosovo.

– Pošto je svima bilo neprijatno, ja sam reagovao veoma oštro i rekao sam mu da zaista ne dozvoljavam da neki sa Kosova, koji će biti procesuirani pred Specijalnim sudom zbog zločina prema Srbima i zbog trgovine organima, dele lekcije Srbiji – rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je objasnio da je skup napustio pošto visoka predstavnica EU Federika Mogerini i domaćin nisu reagovali na istupanje Hodžaja.

– Ja sam se svima zahvalio i rekao sam, ako možete bez Srbije, samo radite i napustio skup. Ne pada nam na pamet da slušamo takve tirade od predstavnika Prištine – naveo je Dačić.

Kaže da je Hodžaju rekao i da je “izgubio živce” i da “ne zna šta će”, jer su izgubili oni po kojima su na Kosovu davali imana bulevarima, ulicama i podizali spomenike i da sad moraju da podižu nove.

– Prošlo je to vreme gde je dovoljno da se oni pojave i da će svi biti za zahteve Kosova – rekao je Dačić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top