All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CRNOGORSKI POLITIČAR: Bili bismo prva država koja ulazi u NATO, a da je alijansa bacala bombe na nju

Svedoci smo da se sa istom lakoćom sa kojom je doneta nelegalna odluka o NATO bombardovanju 1999. godine sada na isti način želi odlučiti o ulasku Crne Gore u taj vojni savez, naveo je Bogdan Božović, predsednik mladih SNP Podgorica.

“To je ono što vređa većinu građana Crne Gore, a još više ih iritiraju razlozi koje aktuelna vlast navodi zbog čega naša država treba da bude deo NATO pakta. Podsećamo, Crna Gora bi bila prva država koja ulazi u NATO, a da je taj vojni savez prethodno bacao bombe na nju. Jedina nesporna činjenica jeste da se ubedljiva većina u Crnoj Gori zalaže za referendum o NATO, bez obzira da li su protiv ili za ulazak u taj vojni savez. Niko nema pravo da ignoriše takvo većinsko opredeljenje građana i odlučuje u njihovo ime”, rekao je Božović.

Posebno tako nešto, po njegovim rečima, ne može da uradi nelegitimni parlament, jer u njemu ne sede oni koji izabrani slobodnom voljom građana Crne Gore.

“Građani Crne Gore su slobodni ljudi, a ne podanici. A jedino njihovo oružje jesu demokratske vrednosti i olovka. Zato ne pristajemo da se građanima otima pravo na referendum kao temeljni princip demokratskog odlučivanja. Dosta je građenja zidova između građana Crne Gore, vreme je za mostove koji ih spajaju, kako bi konačno naša država postala demokratska i uređena”, zaključio je Božović.

(Dijaspora.news/vijesti.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top