All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Crnadak otvorio Počasni konzulat BiH u poljskom Szczecinu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovina Igor Crnadak danas je otvorio Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Szczecinu, Republika Poljska.

Za počasnog konzula Bosne i Hercegovine imenovana je Julija Sienkiewicz, ekspert za zaštitu okoliša i turističke djelatnosti, koja već duže vremena radi na promociji turističkih potencijala Bosne i Hercegovine u Poljskoj.

Otvaranju su prisustvovali i ambasador Bosne i Hercegovine u Poljskoj Duško Kovačević, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Republike Poljske, regionalne i lokalne vlasti u Vojvodstvu Zapadno-Pomorskom, privrednici, novinari i ostali uglednici.

Ministar Crnadak je zahvalio zvaničnicima Republike Poljske, posebno Ministarstva vanjskih poslova Poljske, na doprinosu koji su dali u otvaranju ovog Počasnog konzulata Bosne i Hercegovine u Szczecinu.

Također, izrazio je uvjerenje da će otvaranje Počasnog konzulata približiti Bosnu i Hercegovinu građanima Poljske na turističkom, obrazovnom, ekonomskom, kulturnom i sportskom planu, gdje potencijali do sada nisu bili dovoljno iskorišteni.

Inače, ovo je drugi počasni konzulat Bosne i Hercegovine, koji je otvoren u Poljskoj nakon otvaranja Počasnog konzulata u Bialystoku, Vojvodstvu Podlaskom, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top