All for Joomla All for Webmasters
hronika

TANDEM ZA NEVERICU Policajci tražili slobodne dane na poslu, pa IŠLI DA PLJAČKAJU! Jednog kolege prepoznale PO OČIMA

Policajci iz Pančeva Siniša J. (29) i Savo P. (35), koji su uhapšeni prekjuče posle krađe 800.000 dinara iz pošte u naselju Bagrdan kod Jagodine, dovode se u vezu sa još nekim pljačkama!

– Istražuju se aktivnosti ovog tandema, kao i to da su u pljačkaške pohode krenuli da bi vratili novac zelenašima. Prema sadašnjim operativnim saznanjima, njih dvojica su opljačkala još najmanje tri pošte, pored one u okolini Jagodine. Na meti su im prethodnih meseci bile pošte na teritoriji Novog Sada, Smedereva, Paraćina, a moguće je da su poharali objekat i u okolini Požarevca. Interesantno je da su uzimali slobodan dan na poslu da bi išli u razbojništva. I pljačkali su mahom onih dana kada je isplata penzija, jer tada ima više novca i u manjim poštama, koje su im i bile na meti – kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Kako “Blic” saznaje, pre izvesnog vremena operativci Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije došli su do informacije da su dvojica njihovih kolega mogući pljačkaši pošta. Stavljeni su pod nadzor i u ponedeljak su njihove sumnje da Siniša J. i Savo P. prete oružjem i kradu novac iz pošta su potvrđene.

– I u ponedeljak su uzeli slobodan dan. Rano ujutro su se iz Pančeva dovezli do Jagodine, do pošte u naselju Bagrdan. Bili su naoružani pištoljima i zapretili su radnici. Čim su uzeli novac od uplašene žene, utrčali su u beli “punto”, pančevačke registracije. Iako uplašena, radnica je obavestila policiju, pa su sve policijske uprave u okolini bile obaveštene o bekstvu pljačkaša. Krenuli su da beže ka Kragujevcu, ali im je policija preprečila put i zaustavila ih – priča naš izvor.

U automobilu, koji inače ima zatamnjena stakla da se ne bi videli vozač i njegov saputnik, policija je osim pištolja, kojima su pretili radnici pošte, našla i novac, svih 800.000 dinara, koje su ukrali tog jutra.

Prema informacijama “Blica”, uhapšeni policajci radili su u Policijskoj upravi Pančevo, i to u uniformisanom sastavu. Nisu radili zajedno u patroli, ali su se družili.

Osumnjičeni Savo J. do sada nije bio poznat kao problematičan, dok je Siniša J. navodno bio pod lupom kolega, ali nisu dokazane sumnje da ima kriminalnih veza.

– Još se utvrđuje od koga je potekla ideja da krenu u pljačkaške pohode. Kao i da li su u razbojništva krenuli da bi vratili novac uzet od kamatara. Vraćanje duga zelenašima im, međutim, nije opravdanje da krenu u pljačkaške pohode. Uprljali su uniformu i značku i zbog toga treba da budu osuđeni na po sto godina – konstatuje naš sagovornik upoznat sa istagom i dodaje da osumnjičeni pljačkaši prema sadašnjim informacijama nisu pljačkali pošte na teritorije policijske uprave u kojoj rade već na susednim, ali i onima udaljenim više od sto kilometara, te da su se pridržavali one narodne “ne u svom dvorištu”.

Prepoznali ga po boji očiju

Obojica osumnjičenih pripadnika MUP-a u razbojništva su išla maskirana. Iako su bili zakamuflirani, jedan od njih je zaposlenima u poštama koje su im bili na meti, bio upečatljiv. Policajcima koji su obavljali uviđaje u tim objektima naveli su da jedan pljačkaš ima upadljive zelene oči.

dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top