All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CRNA GORA Evo ko su kandidati za ministre mandatara Duška Markovića

Mandatar za predsjednika Vlade Duško Marković još  razgovara sa kandidatima za ministre s kojima želi da sarađuje, saznaju “Vijesti”. Prema dostupnim informacijama o kandidatima,  mandatat bira kadrove koji nijesu opterećeni aferama.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija biće vjerovatno opet razdvojeno,   a glavni pregovarač Aleksandar  Pejović se pominje za jednog od kandidata.  Ministar diplomatije mogao bi biti Srđan Darmanović, doskorašnji ambasador Crne Gore u SAD i bivši dekan Fakulteta političkih nauka u Podgorici.

 Iz MUP-a, za čijeg se starješinu pominje član Presjedništva DPS-a Mevludin Nuhodžić, biće izdvojena javna uprava. Za novi resor pominje se  Suzana Pribilović, bivša predsjednica državne  Komisije za kontrolu  javnih nabavki. “Vijesti” su kontaktirale gotvo sve kandidate, koji kažu da nisu upoznati da li će biti dio vlade.

Direktor Uprave carina Vladan Joković izvjestan je kandidat za neki od resora vlade, a spekuliše se da je moguć i za finansije. Dosadašnji ministar prosvjete Predrag Bošković najvjerovatnije će činiti  dio vlade Markovića, ali nije izvjesno za koji resor.  Ministarstvo ekonomije ne isključuju sagovornici “Vijesti”.  Ministar sporta biće Nikola Janović, dok resori odbrane i nauke još  nijesu riješeni.  U Markovićevom kabinetu nema mjesta za dosadašnje ministre Sanju Vlahović, Budimira Šegrta, Vladimira Kavarića, Milicu Pejanović Đurišić, Suada Numanovića, Branimira Gvozdenovića, Petra Ivanovića…

(Vijesti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top