All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

CELA SRBIJA PRIČA O NJENOM PODVIGU: Vojska Srbije ponosna na Milicu Đekić koja je rizikovala sopstveni život i SPASLA ŽENU IZ NABUJALE REKE!

BEOGRAD – Pripadnica Vojske Srbije Milica Đekić koja je spasila ženu iz bujice u selu Lopatnica kod Kraljeva biće predložena za medalju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, ona je za humani čin nagrađena besplatnim sedmodnevnim boravkom na Tari sa porodicom.

 

FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

 

“Primer da je naš pripadnik, naša Milica, rizikovala sopstveni život da bi zaštitila i spasila ljudsko biće u nevolji govori ko su pripadnici Vojske Srbije. Mi se ponosimo Milicom i svakim našim pripadnikom i ovo što je Milica uradila uradio bi i svaki pripadnik Vojske Srbije”, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je dodao da će ministarstvo nastaviti da radi da svaki pripadnik Vojske Srbije “zna koliko ga zemlja voli, poštuje i ceni”, a da će to osetiti tako što će im biti omogućeni jeftini stanovi, povećane plate i dnevnice.

 

FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

 

Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković ocenio je da je Milica Đekić divan primer humanosti vojnika, požrtvovanja i odnosa prema ljudima van vojske.

 

“Ovaj čin i nije ništa neobično za vojnika. Važno je znati da će pripadnici Vojske Srbije, kao i ostali čestiti građani, uvek pomoći drugima čiji je život u opasnosti”, poručio je general Diković.

(dijaspora.news/kurir.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top