All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

BRUTALNI DETALJI UBISTVA U ITALIJI U KOM JE UČESTVOVALA SRPSKA MADAM: Zlatara vezali i tukli, a zatim zadavili!

Ljubica Kostić (45), srpska državljanka i madam koja je podvodila prostitutke, uhapšena je u Trstu zbog umešanosti u ubistvo zlatara Alda Karlija (75), a za trojicom egzekutora se traga.

Zločin, za koji se najpre verovalo da je posledica pljačke, dogodio se u porodičnoj kući žrtve u italijanskom mestašcu Opićina, koje se nalazi u blizini Trsta. Kako je za sada utvrđeno istragom, Karli je najpre mučen, vezivan i brutalno pretučen – ubice su mu umalo otkinule uho – a zatim je zadavljen. Istovremeno, ubice su napale i njegovu majku, staricu od 94 godine, koje je nepokretna i praktično slepa. Ona je, međutim, preživela torturu – praveći se mrtva.

Kao da zločin sam po sebi nije bio dovoljno šokantan, priča koju su inspektori otkrili podseća na pravi krimi-roman. Naime, Karli je bio umešan u mrežu prostitucije i prodaje dragulja na crnom tržištu. Zlatar je, kako pišu italijanski mediji, imao “dil” sa trojicom muškaraca – za koje se veruje da su ga ubili – da ih snabdeva dragim kamenjem, koje oni potom preprodaju i daju mu procenat od profita.

Osim novcem, dileri su dobavljaču plaćali i seksom, za koji su angažovali prostitutke iz Srbije. Tu u priču ulazi Ljubica Kostić (45), madam iz Beograda koja je duži vremenski period podvodila devojke Karliju. Što se tiče njene umešanosti u ubistvo zlatara, Ljubicu terete podaci sa telefonskih baznih stanica, koji je smeštaju u neposrednu blizinu kuće u kojoj se desio zločin. Prethodno, u njenom i telefonu ubice nađene su inkriminišuće poruke iz večeri ubistva.

FOTO: PRINTSCREEN IL PICCOLO

Inače, policija ispituje i ulogu Karlijeve supruge u brutalnom ubistvu zlatara. Njima je, kako piše italijanska štampa, sumnjivo to što je žena prespavala ubistvo sopstvenog supruga, koje se desilo nedaleko od njene spavaće sobe. Nju, međutim, iz sna nisu probudili krici njenog umirućeg muža, kao ni svekrve koju su ubice takođe mučile…

Naime, trojica ubica trebalo je da se 20. decembra nađu sa Karlijem u Austriji, kako bi dogovorili primopredaju novca. No, umesto toga, odlučili su da naprave “sačekušu” zlataru, za koga su verovali da će ih prevariti i uzeti novac koji su zajedno deponovali na austrijskom računu. Kako se spekuliše, na tom računu bilo je najmanje 100.000 evra prljavog novca od prodaje dragulja na crnom tržištu.

FOTO: PRINTSCREEN IL PICCOLO

Ubice su Karliju najpre, oko četiri sata nakon ponoći, poslali poruku kako bi ga upitali da li je krenuo na mesto sastanka. Kada im nije odgovorio, upali su u njegovo dvorište. U međuvremenu, od Ljubice, koja je takođe bila u blizini, su saznali tačnu adresu, izgled automobila koji je Karli vozio, i slične detalje koji su im olakšali pripremu zločina. Kada su se uverili da su na pravom mestu, upali su u kuću, svezali zlatara, i, kako se veruje, od njega pokušali da izvuku informacije o novcu. Brutalno mučenje, davljenje i prebijanje okončalo se smrću zlatara.

Italijanska policija ubrzo posle zločina uhapsila je Krstićevu, ali od trojice ubica nema ni traga ni glasa. Istraga je zato proširena i van granica Italije, s obzirom da se sumnja da su egzekutori pobegli u zemlje regiona – Sloveniju, Austriju ili neku treću.

(dijaspora.news/Blic/M.J.)

Foto printscreen Facebook

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top