All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Brat Luka otkrio kako živi Radovan Karadžić u Hagu: Jedna stvar mu strašno nedostaje

On se, kako kaže njegov brat Luka, oseća sasvim dobro, ali mu nedostaje savremena tehnologija, tačnije Skajp, preko kojeg bi želeo da se čuje sa porodicom

Prošlo je tačno devet godina od kada je prvi predsednik Republike Srpske, Radovan Karadžić, predat Haškom tribunalu u kojem mu se sudi za ratne zločine.

On se, kako kaže njegov brat Luka, oseća sasvim dobro, ali mu nedostaje savremena tehnologija, tačnije Skajp, preko kojeg bi želeo da se čuje sa ženom.

– Dobro je Radovan, hvala Bogu, baš juče smo se čuli, rekao je da će me zvati i danas. Odbranu je napisao, žalbe su pisali i tužilac i odbrana, pa se sada čekaju odgovori na žalbe i jednih i drugih, sada to proučava žalbeno veće – kaže brat Luka.

Otkriva da Radovan u Hagu ima internet, ali da nema mogućnost komunikacije sa nekim ljudima.

– On u Hagu ima i televiziju i internet, ali nema mogućnost komunikacije sa nekim ljudima putem interneta. Baš je nedavno tražio da mu omoguće da koristi “Skajp”, da može da se čuje i vidi sa prijateljima i porodicom i sada čeka odgovor.

– Oni su to uzeli u razmatranje, on ima i svoj laptop i njihov kompjuter na raspolaganju. Videćemo šta će biti s tim, ali znam da su mu u 90 odsto slučajeva kada je nešto tražio izlazili u susret, predsednik suda je sve odobravao – kaže Luka.

Radovan Karadžić je posle 13 godina skrivanja izručen Haškom tribunalu. Brani se od optužbe za ratne zločine na teritoriji BiH tokom rata devedesetih.

Osuđen je na kaznu od 40 godina i proglašen krivim za genocid u Srebrenici nad muslimanima i Hrvatima.

(Dijaspora.news/alo.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top