All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Bošnjaci i drugi građani CG u Luksemburgu primjer u dijaspori

Zajednica Bošnjaka i drugih građana porijeklom iz Crne Gore koja živi u Luksemburgu može predstavljati model uspjeha i mnogo brojnijim zajednicama u dijaspori, kazao je Rifat Fejzić juče na tribini u Domu kulture u Luksemburgu.

.

Kako je saopšteno iz Mešihata islamske zajednice tribini je pristustvovalo nekoliko stotina građana sa prostora crne Gore.

“Vaša posvećenost poštenom radu i napretku prepoznata je i od države u kojoj radite i stvarate, što me posebno raduje”, kazao je reis.

On je dodao da su prema islamskim zajednicama na Zapadu stvorene predrasude koje oni na najbolji način ruše, ličnim primjerima uzornih građana.

.

“Imate veoma izgrađenu svijest o vjerskom identitetu i odlučnost da ga prenesete i na mlađe generacije. Ovdje sam vidio da je moguće čuvati vjerski i nacionalni identitet i ujedno imati odnos lojalnosti prema zemlji porijekla i prema zemlji boravka”, kazao je reis.

On je poručio da će Islamska zajednica u Crnoj Gori raditi na jačanju komunikacije i saradnje na projektima od obostranog interesa.

Skup u organizaciji Islamskog kulturnog cetra “Berat” i Zavičajnog kluba “Bihor” završen je nadahnutim predavanjem profesora hfz. Selejmana Bugarija na temu “Probudi dobro u sebi i u drugima”.

Dijaspora.news/RTCG

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top