All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

BOSANSKU DEVOJČICU SPASLI IZ RUKU TERORISTE: Kenan Kršo (41) u Sarajevu oteo Enisu (12) i hteo da je oženi!

Pripadnici MUP KS uhapsili su dve osobe osumnjičene da su otele devojčicu Enisu Muhić (12), koja je pronađena posle pet dana potrage.
“U vezi sa slučajem nestanka devojčice na području Opštine Novo Sarajevo uhapšeni su Kenan Kršo i Jasmin Z. ” potvrdila je Suvada Kuldija, portparolka Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Nezvanično, saznaje se da je Enisa pronađena u stanu u ulici Porodice Ribar, u sarajevskom naselju Hrasno, a prilikom njenog izvlačenja reagovali su pripadnici specijalnih jedinica policije.

Da podsetimo, devojčica se u petak iz svoje kuće udaljila u nepoznatom pravcu, nakon čega je njena majka prijavila nestanak. Potom su u potragu uključene policijske snage, koje su pet dana intenzivno tragale za za njom.

Emira Bašić, majka devojčice tvrdila je od nestanka ćerke da je ona oteta i da je to delo muškarca koji je dobro poznat sarajevskoj policiji i više puta hapšen. Ona je rekla i da je njegova supruga tražila da se Enisa uda za njega.

“Mi živimo u Nemačkoj i trebalo je već da se vratimo kući. U petak smo išle u kupovinu i posle toga kući da pakujemo stvari. Enisa je izašla iz kuće i nije se vratila. Ranije smo kod jedne prijateljice upoznale ženu, koja je Enisu htela da uda za svog muža. Kasnije mi je slala poruke, ali joj nisam odgovarala. Kada je kćerka nestala, sve sam to prijavila policiji”, rekla je majka devojčice.

FOTO: AVAZ.BA
Uhapšeni Kenan Kršo (41) bio je dugogodišnji zavisnik heroina i drugih opijata, i osoba sa debelim kriminalnim dosijeom. U poslednje vreme “okrenuo se veri” i postao je poznat kao veliki simpatizer tzv. Islamske države. Kršo je osoba koja je već više od 20 godina i te kako dobro poznata sarajevskoj policiji. Naime, on je u sukob sa zakonom došao pre dve godine, kada je u janurau 2015. u džamiji na Staroj Breci izazvao incident i verbalno napao i imama Muhameda Velića.

Kršo je s dvojicom prijatelja tada upao u džamiju noseći na sebi majice sa zastavom ISIL-a, da bi potomprekinuo poznatog sarajevskog imama uzvikujući: “Lažeš!”.

Kršo se kasnije na Baščaršiji pojavio u majici sa obeležjima Islamske države. Tada su ga legitimisali pripadnici MUP-a KS. Kenana Kršu je tokom 2016. godine uhapsila SIPA zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima. Tada je kod njega pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu.

Tužilaštvo BiH i policijske i bezbednosne agencije, došle su do saznanja da je ovaj osumnjičeni kraći period boravio na području Sirije, i da ostvaruje kontakte sa pripadnicima tzv. vehabijskog pokreta iz BiH, koje se kao pripadnici ISIS-a i paravojnih formacija bore na ratištima u Siriji i Iraku što je državljanima BiH zakonom zabranjeno.

dijaspora.news/source.ba
Foto printscreen source.ba

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top