All for Joomla All for Webmasters
SVET

Bosanka srušila austrijsku vladu?

Studentkinja poljoprivrede iz Bosne i Hercegovine “glumila” je navodnu nećaku ruskog milijardera u aferi “Ibica”, koja je srušila austrijskog vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnca Kristijana Štrahea, tvrdi bečki dnevnik “Kronen cajtung”.

List navodi da su organizatori klopke za Štrahea unajmili Bosanku koja je za svoje glumačke sposobnosti dobijala dnevnicu u visini između 6.000 i 7.000 evra.

U organizovanje klopke, prema listu, bile su umešane četiri osobe – pored već poznatog bečkog advokata iranskog porekla i detektiva, tu su bila još dva eksperta za bezbednost, koji su bili zaduženi za proizvodnju video-snimka koji je izazvao političku krizu u Austriji.

Motiv za postavljanje klopke Štraheu bili su lična osveta, kao i odbijanje slobodarske politike.

Jedan telohranitelj advokata je znao detalje iz privatnog života Štrahea i na osnovu tih informacija je tražena devojka koja bi ga navela da upadne u klopku.

Najpre se govorilo da se radi o Letonki, ali sada se ispostavilo da se radi o Bosanki koja zna više stranih jezika i koja je uspešno glumila nećaku ruskog milijardera. Zanimljivo je da nju nije razotkrila supruga Johana Gudenusa, desne ruke Štrahea, Tajana, koja je poreklom iz RS.

Inače, državno Tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog afere “Ibica” i saopštilo je da se vodi istraga u svim smerovima u vezi sa proizvodnjom video-snimaka.

Afera oko doskorašnjeg austrijskog vicekancelara i dalje je u žiži interesovanja u Austriji, pa se pojavljuju nove spekulacije da je njegov najbliži saradnik Johan Gudenus za pare povezao “šefa” sa navodnom nećakom ruskog milijardera, zbog koje je završio političku karijeru.

Prema glasinama, Gudenus je “iskeširao” 200.000 evra za povezivanje navodne milionerke sa Štraheom na Ibici. Gudenus je to negirao i tvrdi da nije dobio nijedan evro.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top