All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

BOSANCU KOGA SU DRŽALI KAO ROBA IZGUBIO SE SVAKI TRAG: Tukli ga, čupali mu zube i nokte, a suđenje još nije ni počelo! Porodica ne zna gde je nesrećni muškarac

Stravična sudbina Rasima Ćufurovića (37) iz Velike Kladuše, koji je, u potrazi za poslom, završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca, zgrozila je region, pa i svetsku javnost.

Danas, dve godine kasnije, niko od Rasimove bliže rodbine ne zna gde se on nalazi, a pojavile su se sumnje da je ponovo završio u Karlovcu.

“Dobili smo broj mobilnog telefona na koji ga možemo nazvati, ali se na taj broj javlja neki drugi muškarac. Znamo da se, nakon Karlovca, lečio i u Rijeci. Čuli smo da je od jednog čoveka iz Karlovca tražio da ga izvede iz bolnice i da se kod njega nalazi, ali nikakve više informacije nemamo”, kazao je Rasimov brat Zlatko Mandić.

Kaže da mu je poznato da Rasim živi od socijalne pomoći koja mu se isplaćuje u Karlovcu, ali nije siguran da li je Centar za socijalni rad upoznat sa tim šta se trenutno dešava s njegovim bratom.

IlustracijaILUSTRACIJAFOTO: RTRS

Inače, jezivi slučaj robovlasništva, za šta je u oktobru prošle godine podignuta optužnica protiv osmoro članova porodice Velić, još nije dobio sudski epilog. Suđenje još nije počelo.

Na optuženičkoj klupi trebalo bi da se nađu članovi monstruozne porodice Velić, otac Petar i njegovi sinovi Dražen, Ivan i Igor, i T. V., M. J., R. N. i J. A. Svi se oni brane sa slobode.

Porodica iz pakla pred tužiocem se branila ćutanjem, ali su u potpunosti negirali da su počinili krivično delo protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva. Reč je o trgovini ljudima, protivpravnom oduzimanju slobode i nanošenju teških povreda.

Lekari su ostali šokirani povredama i stanjem u kojem je Rasim dovezen u bolnicu, alarmirali su policiju i klupko strave na imanju je počelo da se odmotava.

Bio je sav izubijan, imao je prelome desne podlaktice, izbijeni su mu zubi, slomljena donja vilica pa je morao na operaciju. Na leđima je imao rane koje su, kako je rekao, nastale kad je poliven sprejem za čišćenje papaka stoke.

Noktiju nije imao, otpali su mu, jer su ga Velići čekićem udarali po prstima na rukama i nogama, a zbog stalnih batina, mokrio je krv. Zbog toga je izgubio 30 kilograma. Kad su ga lekari oporavili, smešten je u sklonište za žrtve trgovine ljudima.

Ćufurović je u aprilu 2016. godine, u potrazi za poslom, došao na njihovo imanje u Draganiću kod Karlovca i tu, pod prisilom i protiv svoje volje, ostao sve do oktobra 2017. Maltretirali su ga psihički i fizički, a od stravične sudbine pobegao je u oktobru 2017. samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu naneli kad su ga teško pretukli. Bacili su ga polumrtvog iza imanja, iz koje je Rasim ispuzao i došao do komšija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku bolnicu.

Dijaspora.news/Kurir.rs/Avaz.ba
Foto: Avaz.ba

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top