All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Bojovići saslušani, u vikendici pronađen arsenal oružja. Branili se da je Anđelka samo želela da vidi gde živi ubica njenog sina (FOTO)

U vikendici je pronađeno pet električnih detonirajućih kapisli, štapin dužine oko sedam metara, 111 komada municije 9 mm, 14 komada municije kalibar 40 za pištolj “smith-veson”, sedam komada puščane municije, dva puna okvira za automatsku pušku, nož – bajonet…

Anđelka Bojović (66), majka Luke Bojovića i ubijenog Nikole, i rođak Matija Bojović (35) saslušani su zbog sumnje da su pripremali teren za likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića, jednog od osumnjičenih za Nikolino ubistvo.

Oni su saslušani sinoć, a njihov advokat iz Beograda Borivoje Borović izjavio je nakon toga za podgoričke Dnevne novine da se osumnjičenima na teret stavljaju “blaga dela”, te da će predmet u nadležnost preuzeti nikšićko osnovno tužilaštvo.

U svakom slučaju, Bojovići su zadržani, a njihova dalja sudbina biće poznata nakon današnjeg saslušanja u ODT Nikšić.

Borović je ispričao da su se njegova branjenica Anđelka i njen rođak Matija u Nikšiću našli “sasvim slučajno, radi proslave nekog događaja”, a da na Žabljaku imaju vikendicu gde povremeno dolaze.

– Kada su prolazili kroz taj deo, Matija joj je pokazao kuću gđe stanuje Koljenšić. Nju (Anđelku) je to interesovalo, da vidi gde živi i kako izgleda osoba koja je bila uključena u ubistvo njenog mlađeg sina Nikole Bojovića. Zbog toga ga je i fotografisala. Dakle, ovo je potpuno prazna, banalna optužba – naveo je Bojović

 

Portal CdM prenosi da su policijski službenici pronašli veću količinu municije u vikendici na Žabljaku koju koristi 35-godišnji Matija Bojović, inače, brat od strica Luke Bojovića, vođe zemunskog klana.

A prema saznanjima dnevnih novina, u vikendici je pronađeno pet električnih detonirajućih kapisli, namenjenih za daljinsko aktiviranje eksploziva velike razorne moći, štapin dužine oko sedam metara, 111 komada municije 9mm, 14 komada municije kalibar 40 za pištolj “smith-veson”, sedam komada puščane municije, dva puna okvira za automatsku pušku, zatim nož – bajonet…

Juče je takođe u Matijinoj kući u Nikšiću pronađeno 20 metaka, kutija od ručne bombe i dve radio veze. Policija je nastavila pretrese na više lokacija.

Anđelka i Matija Bojović uhvaćeni su preksinoć u zasedi dok su seđeli u automobilu “fiat panda” parkiranom na stotinak metara od Koljenšićeve kuće u nikšićkom naselju Kličevo.

Odatle su odvedeni na saslušanje u nikšićkoj stanici policije, a sinoć su pratnji policije dovedeni u Više državno tužilaštvo gde ih je saslušala tužiteljka Tanja Čolan-Deretić koja je delo kvalifikovala kao “dogovor za izvršenje krivičnog dela” i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava”.

Podsetimo, Koljenšić je u decembru prošle godine izašao iz pritvora od kada je pod budnim okom policije jer mu je, prema operativnim saznanjima policije, pretila opasnost.

Upravo je Koljenšić, zajedno sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem, bio uhapšen zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila 2013. godine.

Šaranović je ubijen u sačekuši u Budvi 11. marta ove godine, a to ubistvo još nije rasvetljeno. Šaranović je, kako se sumnja, glavom platio razmirice sa klanom Luke Bojovića (43) koji kontroliše “škaljarski klan“ iz Kotora i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Ðurovića.

Rat Šaranovića i Bojovića počeo je pre skoro osam godina kada je ubijen Slobodanov brat Branislav Šaranović (66). Ubijen je u oktobru 2009. godine, a do danas taj zločin nije rasvijetljen. Slobodan je tada kao nalogodavca likvidacije njegovog brata označio klan na čijem je čelu Luka Bojović.

Bojović se trenutno nalazi u španskom zatvoru gde služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprava.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top