All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Boban je samo 5 dana živeo kao milioner: Sad je u zatvoru i neće da otkrije policajcima gde je sakrio tri miliona evra

Boban je samo pet dana bio milioner, nakon čega je završio iza rešetaka. On se sada nalazi u pritovru, ali ne kazuje gde su pare..

Policijski islednici iz odeljenja za organizovani kriminal MUP Makedonije još nisu uspeli da “slome” Bobana S. (40), da im kaže gde su tri miliona evra koje je ukrao iz glavnog trezora NLB Tutunske banke u Skoplju.

Boban je samo pet dana bio milioner, nakon čega je završio iza rešetaka. On se sada nalazi u pritvoru, ali ne želi da otkrije gde je ukradeni novac, niti da li mu je neko i ko pomagao u pljački veka.

Policija je saopštila da je operaciju pljačke banke Boban S. sprovodio u periodu od 6. do 10. aprila, a nakon pregleda video-zapisa sa bezbednosnih kamera, pretresa njegovog doma i drugih lokacija, razgovora sa odgovornim i drugim osobama u NLB Tutunkoj banci, MUP je saopštio da “obezbeđeni pismeni dokazi ukazuju na svesnost i nameru prijavljenog da izvrši krivično delo”. On je ipak načinio veliku grešku jer su sigurnosne kamere sve snimale, a u banci su takođe svedočili da se nešto čudno dešavalo.

U NLB Tutunskoj banci Boban je bio zaposlen kao trezorista, a pošto mu je veoma dobro bio poznat proces rada, on je iskoristio zgodnu priliku kada je u trezoru bila smanjena frekvencija zaposlenih, pa je neprimećeno, malo po malo, od 6. do 10. aprila krao pare. Ukupno 2.400.000 švajcarskih franaka i 645.000 evra (što je sve ukupno oko 3 miliona evra).

Policija je saopštila i način kako je to radio.

– Prvi iznos je uzeo iz pošiljke od 1.000.000 švajcarskih franaka koje su trebale biti poslate avionom. Iz te gomile novca je uzeo jedan snop sa 100 banknota u apoenima od 1.000 švajcarskih franaka, ili ukupno 100.000 franaka, koje je prisvojio za sebe – ističu u MUP-a. Pošto tada nije bio uhvaćen, Boban S. je ponovo posegnuo za tuđim parama.

Koristeći pogodnu priliku, on je neprimetno, u nekoliko navrata za sebe prisvojio 375.000 evra iz trezora, a potom i 300.000 švajcarskih franaka koji su mu bili “povereni saglasno radnim zaduženjima u NLB Tutunska banka”. Interesantno je da je novac iznosio u ukrasnim kesama od 50 makedonskih denara. 

– Suočen sa faktom da neće uspeti da se razduži sa nastalim manjkom para, koje je prethodno ukrao, on je 10. aprila svesno dopunski prisvojio još 2.000.000 švajcarskih franaka i 270.000 evra iz deviznog trezora. Novac je stavio u ukrasnu kesu i oko 13 časova neprimetno napustio NLB Tutunsku banku – saopštio je MUP.

Istog dana, u večernjim satima, Boban S. je bio uhapšen. Njemu je određen 30-dnevni pritvor, a istražitelji treba da utvrde koliko dugo je planirana pljačka, gde je sakriven opljačkani novac i da li je Boban S. bio jedini organizator i izvršilac spektakularne pljačke banke.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top