All for Joomla All for Webmasters
Srbija

11. dan protesta: Demonstranti ne posustaju, okupljanje zakazano i na Veliki petak

Iako je bilo najavljeno da tokom uskršnjih praznika neće biti protesta, u Beogradu su se građani i u četvrtak okupili ispred Skupštine Srbije odakle su krenuli u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Učesnici su duvali u pištaljke, a istaknuti su i transparenti na kojima, su kao i prethodnih dana, tražili fer izbore, depratizaciju, decentralizaciju, slobodu medija….

Grupa mladih, koju su predvodili dobošari, napravila je šetnju po uobičajenoj maršuti, prolazeći preko Terazija, Trga Republike, Svetogorskom, Takovskom, a zatim Resavskom i do zgrade Vlade.

Nakon zgrade Vlade, uputili su se Nemanjinom do Bulevara kralja Aleksandra i vratili se na Trg Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, gde inače počinju okupljanje već 11. dan.

Na putu od vlade do Doma Narodne skupštine, demonstranti su skandirali “Ostavke, ostavke” i “Onesvesti se” i pozivali “Svi na ulice”.

Na transparentima je pored ostalog pisalo “Padni mi na grudi, Nebojša”, “Nećemo da budemo jeftina radna snaga”, “Mi smo klinci koji su se samoorganizovali u vreme poplava”, “Pravda i pravo hodaju sa nama”.

Saobraćaj je u centru grada bio obustavljen.

Protesti su se u Beogradu do sada održali deset uzastopnih večeri, a sinoć je bilo najavljeno da tokom praznika neće biti novih okupljanja.

Najavili su da će i okupljanje na Veliki petak biti na istom mestu, u 18 sati.

Dijaspora.news/telegraf

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top