All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Bivši predsednik Irana ČUVA OVCE: Evo šta je govorio sebi dok je VODIO DRŽAVU

Dok je bio predsednik na posao je išao autobusom, a njegova žena radila kao čistačica u medresi.
Tokom njegovog predsedničkog mandata:
1. Američka televizija Fox News pitala je iranskog predsednika Mahmuda Ahmetinedžada: „Kada ujutro pogledate u ogledalo, šta kažete sebi?“ On je odgovorio: „U ogledalu vidim čoveka i kažem mu: „Zapamti, ti nisi ništa više do običan sluga“.
2. Kada je prvi put ušao u predsednički kabinet, Ahmadinežad je začudio mnoge time što je skupe iranske (persijske) tepihe dao kao prilog jednoj od teheranskih džamija, zamenivši ih običnim, jeftinim tepisima.
3. Kada je postao predsednik, podneo je izveštaj o svojoj imovini: automobil Pežo 504 ‘77. godište i mala stara kuća u jednom od najsiromašnijih delova Teherana, nasleđen od oca pre 40 godina.
4. Jedna od stvari koje su zapanjile administrativno osoblje bila je torba sa kojom je predsednik dolazio svaki dan. U njoj se nalazio njegov doručak, koji mu je pripremala žena: nekoliko sendviča ili hleb sa maslinovim uljem i sir.
5. Često pomaže čistačima ulica u delovima grada gde živi i radi.
6. Kada odseda u hotelu, traži da njegova soba ne bude sa velikim krevetom, zato što ne voli da spava na krevetu, nego na podu, na dušeku ispod ćebeta.
7. Tokom njegovog mandata, svaki novi ministar je morao da potpiše dokument sa više tačaka, između ostalog da će ostati siromašan i da će njegovi računi i računi njegovih rođaka biti proveravani.
8. On čak ne prima ni predsedničku platu, što objašnjava time da čitavo bogatstvo treba da pripada naciji, a on ga štiti.
9. Živi od plate univerzitetskog profesora u iznosu od 250 dolara mesečno.

Dijaspora.news Izvor Pouke.org 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top