All for Joomla All for Webmasters
Planeta

BIO JE BESKUĆNIK, PROSIO ZA HRANU I DOBIJAO BATINE, A SADA JE BOGATAŠ: Rešio je da zaposli one koji žive na ulici, ali ni to nije sve! (VIDEO)

Dru Gudal ima takvu životnu priču da bi mogao film da se snimi po njoj, ali ono što je najvažnije, njegova priča podigla je sa dna mnoge od kojih su svi digli ruke.

Ovaj Britanac je oduvek želeo da bude glumac i kad je imao dvadesetak godona, nakon škole glume uspeo je čak i da se domogne nekih manjih uloga. Pojavio se u filmovima “Snatch” i “About a boy” i upoznao velika imena poput Breda Pita i Hjua Granta.

Međutim, kritike na račun njegove glume su ga potpuno uništile i promenile mu sve u životu. Ponestajalo mu je novca a nije želeo da se vrati kod svojih roditelja kojima nije želeo ni da se požali. To bi, kako je rekao, za njega bio potpuni poraz. Tako je postao beskućnih i narednih 6 meseci žive na kartonskim kutijama tokom 90-ih godina.

Svaki dan bio je ljuta borba za opstanak, a prosio je za hranu kako bi preživeo. Više puta je bio ozbiljno pretučen od stranke pijanaca i drugih beskućnika. Spavao je na kartonskim kutijama preko puta londonske Akademije za glumačke umatnosti, a pored toga što nije imao ništa borio se i sa depresijom.

Ipak, život mu se još jednom promenio kada je počeo na ulici da čisti cipele kakao bi išta zaradio za koji zalogaj. Seća se da je morao da bude posebno pažljiv da ga policija ne bi uhvatila, sve dok jednog dana jedana od njegovih stalnih mušterija nije predložila da isti posao radi u njegovoj kancelariji.

I, čim je Dru stekao još nešto novca, odlučio je da uradi “nešto ludo”. Osnovao je svoju firmu koju je nazvao Sanšajn šušajn (sjaj sunca i poliranje cipela).

Danas sarađuje sa prestižnim kompanijama širom Londona čiji direktori i menadžeri drže to sjaja svojih cipela. Danas Dru zarađuje više od 250.000 funti godišnje, a većinu svog novca daje u dobrotvorne svrhe. Ono na šta je posebno ponosan je to što u svojoj kompaniji zapošljava samo beskućnike i ljude sa posebnim potrebama.

Do sada je zaposlio oko 40 beskućnika i ostavio im izbor da odluče na koji način će pomagati neku od humanitarnih akcija ili organizacija.

Jedan od njegovh zaposlenih Alan Walton ima 45 godina a od toga je više od 15 godina bio bez posla. Takođe je imao brojne zdravstvene probleme. kako je rekao, Dru mu je pružio pored posla i nadu i samopouzdanje, tako da sad počinje da uviđa svrhu svoh života i budućnost.

Dijaspora.news/Kurir.rs / Thinkinghumanity.com

Foto: YouTube prtscr / IBTimes UK

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top