All for Joomla All for Webmasters
Pop kultura

BILA JE ZVEZDA SFRJ I PRVA ŽENA ZVONKA BOGDANA: Kad su je ZELENAŠI izbacili iz stana, živela u BEDI, sama brinula o nepokretnoj ćerki i autističnom unuku, čak 11 godina nije KROČILA na ulicu (FOTO)

Gizela Vuković, priznata srpska glumica i bivša supruga pevača Zvonka Bogdana preminula je 2015. godine u mračnoj sobi samačkog hotela u kome je provela poslednjih 13 godina svog života.

Dobitnica “Zlatne arene” u Puli bila je zvezda domaće kinematografije, a onda joj je sreća okrenula leđa. Zbog finansijskih problema našla se na rubu egzistenicije, zbog čega je njen dom postala sobica hotela, koju je samo prvih nekoliko meseci imala novca da plaća.

“Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove… Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gde mi je ostala “Arena”, ispričala je Gizela za “Novosti”.

FOTO: PRINTSCREEN

“Ne znam koga nisam pitala za pomoć. Međutim, svi su me zaboravili”, rekla je. Iako je predosećala da neće još dugo poživeti i veoma se teško kretala, glumica je do poslednjeg dana brinula o bolesnoj ćerki Milici i autističnom unuku Branku.

“Ćerka Milica (66) danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo retko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice”, ispričala je tada kroz suze Gizela.

Udavala se dva puta – prvi put za oca svoje ćerke Milice koji nije bio javna ličnost, a drugi put za pevača Zvonka Bogdana.

“O braku s njim ne želim da govorim. Razišli smo se davno i šta tu više ima da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sećam. Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba. Za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića, nažalost, nisam mogla da se udam. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo voleo, a i ja, bogami, njega”, govorila je oštro glumica.

Gizela Vuković preminula je 29. marta 2015, u 89. godini, zaboravljena od svih.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

dijaspora.news/Kurir.rs/Foto Printscreen

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top