All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

BANJALUČANINA SLAVI CELA ŠVEDSKA: Iz reke spasao majku i bebu, pa mu ponudili da radi u policiji! Evo šta ga je ipak najviše šokiralo

Srbin (32) iz Geteborga, rodom iz Sarajeva, Njegoš Tuševljak spasio je u švedskom gradu Boros majku (26) koja je sa šestomesečnom bebom u naručju skočila u reku u nameri da se ubije.

Tuševljak, o kome ovih dana pišu gotovo svi skandinavski mediji, rekao je da se sve odigralo protekle srede dok se vraćao s posla.

 

“Iz automobila sam video ženu koja je parkirala kolica i sa bebom u naručju se popela na ogradu mosta u Borosu i odmah skočila. Ja sam zakočio, izleteo iz vozila i obučen skočio u reku za njom i bebom”, priseća se Njegoš.

 

On kaže da je žena počela da tone, te da je odmah od nje uzeo bebu i izneo je na obalu. “Nakon toga sam se bacio u reku i izvukao ženu. Bila je u nesvesti i odmah su na lice mesta došli hitna pomoć, vatrogasci, spasioci i policija. Hitna pomoć je majku i bebu odvezla u bolnicu”, navodi Tuševljak.

 

On je rekao da je policiji dao izjavu o svemu što se desilo, a brojnim medijima je posvedočio da ga je u tim trenucima šokiralo što je na licu mesta bilo više od 200 ljudi, od kojih niko nije ni pomišljao da skoči u vodu i spasi majku i bebu.

“Jedini sam reagovao, a mnogi od njih su to sve snimali telefonom, gledali… To je za mene neshvatljivo. Skočio sam instinktivno, nisam ni o čemu razmišljao osim da spasim ljude”, rekao je Tuševljak.

On je naveo da i danas dobija brojne ponude skandinavskih medija za gostovanje u emisijama i davanje intervjua.

 

“Zvali su i sa švedske državne televizije, a neki od medija žele da me spoje sa majkom i bebom koje sam spasio i koji se sada oporavljaju. Inače, žena koja je pokušala samoubistvo je Kineskinja koja se udala za mnogo starijeg Šveđanina. Prema pričama koje sam čuo, na samoubistvo se odlučila jer ju je suprug izbacio iz stana, nakon što je danima lutala gradom, nije jela, niti spavala”, rekao je Tuševljak.

 

On kaže da je od čelnih ljudi policije grada Borosa dobio ponudu da postane njihov član.

 

“Potrebno je da završim jedan kurs i da se doškolujem, o čemu ću ozbiljno razmisliti”, rekao je Tuševljak, koji je rodom iz Sarajeva.

On živi sa porodicom u Geteborgu, gde je došao iz Banjaluke u potrazi za boljim životom.

 

Njegoš, koji je u sportskim krugovima poznat po nadimku Tufi, godinama iz Švedske pomaže siromašnim ljudima u Banjaluci bez obzira na veru i naciju. Veoma je uspešan srpski kik-bokser koji u Švedskoj ima svoj klub.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top