All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

BALKANSKI MILIJARDERI: Evo ko su najbogatiji Srbi, Hrvati, Bosanci, Makedonci… (FOTO)

Najbogatiji čovek u Srbiji je Filip Cepter, odnosno Milan Janković, čije se bogatstvo procenjuje na pet milijardi dolara, prema listi svetskih milijardera za 2016. godinu koju je predstavio magazin Forbs.

Cepter je osnivač kompanije Zepter International, a iako ne živi u Srbiji, ima državljanstvo, prenosi tv N1.

Među najbogatijim ljudima u Srbiji je i Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe, sa bogatstvom od 540 miliona dolara, a jedini čovek iz Srbije, sa adresom u Srbiji je Miroslav Mišković, koji raspolaže sa 520 miliona dolara.

Foto: Promo

Foto: Promo

SAD su zemlja sa najvećim brojem milijardera, što je podatak koji ne iznenađuje. Iza njih je Kina, dok u Evropi prvo mesto dele Nemačka i Velika Britanija sa po 120 milijardera, a sledi Rusija sa 88 milijardera.

Foto: Tanjug/Oksana Toškic

Foto: Tanjug/Oksana Toškic

Kod Slovenaca su najbigatiji Iza i Samo Login, par koji je zaradio enormno bogatstvo na aplikaciji Talking Tom Cat. Njihov imetak se procenjuje na 700 miliona dolara, a iza njih je Joc Pečečnik, vlasnik Ineterblocka, sa bogatstvom od 266 miliona dolara, tvrdi Forbes.

U Hrvatskoj, najbogatija je hrvatsko-čileanska porodica Lukšić, sa neto vrednošću od 15 milijardi dolara.

Printskrin: Forbes

Printskrin: Forbes

Prati ih austro-hrvatski milijarder Ditrih Matešić, vlasnik Red Bulla, sa bogatstvom od 13,4 milijardi dolara.

Printskrin: Forbes

Printskrin: Forbes

Iza njih slede Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, sa 499 miliona dolara, i Emil Tedeski, vlasnik Atlantic Group, sa neto bogatstvom od 208 miliona dolara.

Foto: Agrokor.hr

Foto: Agrokor.hr

Što se Makedonije tiče, Forbs kaže da se na vrhu nalazi Jordan Kamcev, vlasnik Orka Holdinga, sa 238 miliona dolara vrednim bogatstvom. Drugi je Minčo Jordanov, vlasnik Makstila sa 234 miliona dolara.

Marijana i Majk Ilić, vlasnici lanca picerija "Little Ceasar's", kao i bejzbolskog tima Detroit Tajger i NHL tima Detroit Red Vingsa. Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

Najbogatiji makedonski nerezident je Majk Ilić, osnivač fast-food franšize Little Caesars Piža, vlasnik Detroit Red Wingsa, NHL ekipe i Detroit Tigers ekipe iz MLB-a, sa bogatstvom od 6,1 milijardi dolara.

Najbogatiji u Bosni i Hercegovini su, Kenan i Damir Hastor, koji su nasledili Prevet i ASA Group od oca Nijaza, i raspolažu sa 412 miliona dolara. Iza njih je Izudin Ahmetlić, vlasnik HIFA Group, sa imetkom od 364 miliona dolara.

Printskrin: Youtube/ U jedinstvu je snaga

Printskrin: Youtube/ U jedinstvu je snaga

(Dijaspora.news/Telegraf.rs / Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top