All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Baka Stanka srećna kao dete! Sa 80 godina prvi put gleda TV

Na Goliji je juče i sneg provejavao, a Hido Muratović, dobrotvor iz Novog Pazara, s prijateljima ogrejao je srce starice Stanke Bakračević (80), zaboravljene duše iz sela Donja Tušimlja.

Decenijama je čekala Stanka struju i jednu običnu sijalicu da zasija i u njenom kućerku. Mislila je da će umreti, a da tu sreću i blagodet neće dočekati, sve dok proletos na njena vrata nije zakucao Muratović.
– Kad mi je rekla koliko sanja tu jednu sijalicu, morao sam nešto da učinim. Krenuo sam da rešavam jednu po jednu dozvolu, mnogo su mi pomogli i ljudi iz „Elektrorasa“, posebno Zvonko Milanović i Damir Đekić. Uspeli smo da obezbedimo stubove, žicu, onda su posao preuzeli monteri Aladin Čelić, Rešad Hadžić i Edin Sadović, pa električari Miro Nikić, Goran Glišović i Zdravko Mutavdžić, svi su radili na mobu, besplatno, i struja je s prvim hladnim danima stigla do doma starice Stanke – priča Hido.

Sa strujom, Hido je u staričin dom doneo i televizor, da joj prekrati duge zimske noći, frižider pun hrane… A Stanka radosna.
– Da da bog da još koju godinu poživim kraj sijalice. Sve po tmuši, po pomrčini… Po mraku sam legala, po mraku ustajala, moji roditelji i brat pomreše, a da sijalicu nisu dočekali – kaže starica.

Dijaspora.news Izvor kurir.rs/Z.Šaponjić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top