All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

AUSTRIJSKI MINISTAR POLICIJE: Produžićemo granične kontrole na neodređeno vrijeme!

Austrija planira, slično kao i Nemačka, da zadrži kontrole na granicamana neodređeno vreme i posleb februara, rekao je austrijski ministar unutarnjih poslova Volfgang Sobotka.

“Toliko dugo dok Europska unija nije u stanju da zaštititi spoljnje granice, Austrija će preduzimati mere na nacionalnoj osnovi”, rekao je Wolfgang Sobotka.

On je potvrdio da je u interesu unutrašnjesigurnosti “važno znati ko ulazi u zemlju”. “Ja nisam spreman ni po koju cenu da izlažem građane riziku”, rekao je Sobotka.

Austrijski ministar je objasnio je kako je povratak ka punoj primeni Šengenskog sistema moguć samo na nivou cele Evropske unije ali je dodao kako to rešenje “nije na vidiku”.

Evropska komisija je u novembru odobrila kontrolu granica unutar Šengenskog prostora samo do februara te izrazila želju da se kontrole, uvedene prošle jeseni više ne produžavaju.

Međutim sredinom decembra nemački ministar unutarnjih poslova Tomas de Mezijer je najavio da će Nemačka i inastaviti kontrolu kopnene granice prema Austriji i posle februara.

Dijaspora.news / Kurir

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top