All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Atlanta: Srpski đaci posadili 40 mladica

Dan sadnje drveća ( Arbor Day) pričinio je veliku radost deci u srpskoj parohiji Svetih apostola Petra i Pavla, u Atlanti. Posađeno je 40 mladica hrasta i cera kitnjaka (koji se kiti na Badnje veče), lipe i kestena.

FOTO:SPC,Atlanta

Sadnja je nedavno uz pomoć roditelja i učitelja, kao i paroha oca Miladina Blagojevića, organizovana na crkvenom imanju, a u akciji su učestvovali predškolci i školarci koji pohađaju veronauku i nedeljnu dopunsku srpsku školu pri crkvi.

FOTO:SPC,Atlanta

Prethodno je mališanima održan čas o važnosti sadnje drveća, njihove zaštite i očuvanja. Da je jedan od načina na koji se može dati doprinos u očuvanju drveća i čitave prirode, rad u lokalnoj parohiji kroz ovakve akcije. Sveštenik je takođe poučio da učeći se da je čitava ovozemaljska tvorevina dar od Boga i da svaki čovek treba uvek da ima na umu da je priroda sa svojim dobrima ipak ograničena.

“Nemamo moralno pravo činiti sve ono što je čoveku fizički moguće, nego da se kao jedino razumna bića prema prirodi odnosimo razborito i s puno odgovornosti. Ono što nasleđujemo treba da čuvamo i predajemo generacijama koje dolaze”, poriučio je otac Miladin.

FOTO:SPC,Atlanta

Zanimljivo je pomenuti da je prvo organizovano sađenje drveća u svetu bilo u Španiji još davne 1594. godine, a u Americi 1872.

dijaspora.news/nasiusvetu.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top