All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Amerikancima dali da probaju makedonska jela, a njihova reakcija je urnebesna: Morali su da jedu škembe, tavče gravče, sarme… (VIDEO)

Škembe čorba izgleda kao tuna, rekao je mladić, a stariji čovek naglasio je da teško može da shvati o kakvom jelu je reč, i dodao: “Ovo će biti moj poslednji zalogaj”.

Makedonska kuhinja je za Makedonce najbolja. Ona je slična ili gotovo ista kao i u drugim balkanskim zemljama, koje je takođe obožavaju, a kako na nju i pića iz ovog regiona reaguju Amerikanci kada je prvi put probaju, pokazala je u zanimljivom eksperimentu nevladina organizacija LinkAcross Macedonia. Oni su grupi Amerikanaca dali za njih čudna jela i pića, a njihove reakcije snimili i postavili na Jutjub kanal.

Ajvar im je izgledao kao sos za ćufte, dopao im se, iako im je bio malo slan. Prilepski širden je za jednog mladića bio “nešto kao kobasica”, a žena je rekla da je zaista dobro, da je prekrasno. U musaki im se najviše svideo krompir, a dopalo im se i tavče gravče.

Stariji čovek naglasio je da teško može da shvati o kakvom jelu je reč, i dodao: “Ovo će biti moj poslednji zalogaj” Foto: Youtube/LinkAcross Macedonia

Za Kukurek mladić je rekao: “Ovo izgleda strašno. Pitam se da li je ovo hrana za mozak, ili bukvalno mozak za hanu?”.

Škembe čorba izgleda kao tuna, rekao je mladić, a stariji čovek naglasio je da teško može da shvati o kakvom jelu je reč, i dodao: “Ovo će biti moj poslednji zalogaj”. Žena ništa nije komentarisala, već je uzela salvetu i u nju ispljunula zalogaj.

Kada su im izneli mešani roštilj, jedna žena je rekla da ne može da zagrize parče mesa Foto: Youtube/LinkAcross Macedonia

Burek sa mesom se svima dopao, a zanimljiva je ocena jedne žene: “Ovo je nešto kao hlebna verzija francuske supe sa lukom”.

Druga žena je za gazozu rekla da to piće ne bi dala svojoj deci Foto: Youtube/LinkAcross Macedonia

Kada je na red došla sarma, pre nego što je uzela zalogaj, jedna žena je rekla da ju je pomalo strah, a posle naglasila da je “malo mekano”, a mladiću se nije svidela.

Ajvar im je izgledao kao sos za ćufte, dopao im se, iako im je bio malo slan Foto: Youtube/LinkAcross Macedonia

Kumanovska tava im se manje – više dopala, a Štipska pastrmajlija im se baš svidela, kao i Šopska salata.

Kada su im izneli mešani roštilj, jedna žena je rekla da ne može da zagrize parče mesa, pa je uz osmeh dodala da možda jede sa pogrešne strane, dok je mladić izjavio kako se nada da posle ovoga neće završiti na toksikologiji.

Mladić je izjavio da se nada da neće završiti na toksikologiji Foto: Youtube/LinkAcross Macedonia

Gazoza se jednoj ženi dopala, a druga je rekla da to piće ne bi dala svojoj deci. Kočanski sutlijaš im se svideo jer ih podseća na puding od pirinča. Slatko od smokve im se svidelo, mada su rekli da im je preslatko.

Za slatkiše – Ekler i Indijanku su rekli da im se baš dopada i tražili su još.

Slatko od smokve im se svidelo, mada su rekli da im je preslatko Foto: Youtube/LinkAcross Macedonia

Boza ih je šokirala. Pre nego što je popila gutljaj, jedna žena je rekla da će sada biti veoma hrabra jer je u Makedoniji, a posle gutljaja je izustila “Lele.., probala sam lekove koji imaju bolji ukus”.

(dijaspora.news/telegraf.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top