All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

AMERIKA NIJE TRAŽENA KAO NEKAD: Sve više naših ljudi odlazi u jednu drugu državu da podučavaju decu engleski, a dovoljna je diploma srednje škole!

Naši svršeni srednjoškolci za usavršavanje engleskog jezika, upoznavanje različite kulture i običaja preko jednogodišnjeg programa “work and travel” sve češće biraju Kinu, dok SAD polako ali sigurno ostaje u zapećku.

Zainteresovanim osobama uzrasta od 19 do 45 godina, sa diplomom srednje škole, u ovoj azijskog zemlji nudi se posao predavača engleskog jezika u školama, a početna plata iznosi čak 1.500 dolara.

– Uslovi za odlazak u Kinu su mnogo jednostavniji nego za odlazak u Ameriku. Pokazalo se da se našim ljudima Narodna Republika Kina dopada, da se lako prilagođavaju njihovom načinu života i da se lako snalaze kao predavači engleskog. Očigledno je da smo željni promene, pa i odlazak na program od godinu dana ne predstvalja problem, nego priliku da se iskusi nešto novo – rekla je za Telegraf.rs Radmila Đurđev, menadžer agencije iz jedne od organizacija koja je posrednik između škola u Kini i mladih iz Srbije.

Sve što je potrebno je da kandidat poseduje diplomu i pasoš, da napravi video o sebi i CV, koje zatim ovi posrednici šalju školama, na kojima je odluka koga će da pozovu na intervju i na kraju angažovati za posao predavača.

– Zanteresovanih kandidata ima iz cele Srbije, bez razlika. Smatra se da su Evropljani pristupačniji i da imaju lepo razvijenu društvenu crtu, kao i mek izgovor engleskog jezika, te smo zato tamo i dobrodošli. Smeštaj je obezbeđen od strane škole, kandidati se šalju u manje i veće primorske gradovi gde ni troškovi života nisu veliki, tako da može solidno da se zaradi. Radi se pet dana nedeljno, sa povremenim pauzama tokom prazničnih dana – objasnili su iz “work and travel”.

Prema njihovim rečima, do sada nemaju negativna iskustva.

(dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top