All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

AMERIČKE DIPLOMATE PROTERANE IZ RUSIJE: Poslednje vozilo SAD-a napustilo Moskvu, za njim odmah zaključana kapija

Poslednje američko vozilo napustio je danas odmaralište ambasade SAD u Moskvi, Srebrni bor, a kapiju odmarališta za njim su zaključali radnici američke ambasade, izvestio je reporter agencije TAS S sa lica mesta.

Automobil je napustio teritoriju u 11.30 po moskovskom vremenu. Nekoliko kamiona prevozilo je nameštaj, a neke kutije su odnete ranije danas, a prema rečima reportera TAS S-a, na teritoriji odmarališta nema nikakvih aktivnosti.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Ribjakov izjavio je ranije da bi radnici američke ambasade trebalo da napuste odmaralište do 12. časova inače bi moglo da dođe do problema.

Kako je agencija prethodno izvestila, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da se Kremlj ne slaže sa optužbama da Rusija stvara prepreke za odlazak američkih diplomata, jer su komplikacije sa odlaskom iz Srebrnog bora u predgrađu Moskve, povezane sa određenim pravilima za transport velikih vozila.

– Bolje da pitate Ministarstvo spoljnih poslova, ali u pitanju je priča oko kamiona. Uzmite kamion i pokušajte da uđete u Srebrni Bor. Neće vas pustiti. Dakle, to nema nikakve veze sa pričom, jer tamo postoje određena pravila za ulazak velikih vozila. Zbog toga ne mogu da se složim sa ovim optužbama – rekao je Peskov, preneo je TAS S.

Američka ambasada u Moskvi optužila je ruske vlasti da su u ponedeljak zabranile diplomatskom osoblju te zemlje da pristupi imovini u predgrađu Moskve, iako je ranije postignut dogovor da se osoblju omogući pristup do danas u podne kako bi mogli da uzmu svoje stvari.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije da 755 američkih diplomata mora da napusti Rusiju nakon što su SAD uvele nove sankcije Moskvi, javio je AFP. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je prethodno od SAD zatražilo da do septembra smanje broj svojih diplomata u Rusiji na 455 – isto koliko Rusija ima u SAD.

Moskva je, inače u petak naložila SAD da smanji broj članova svog diplomatskog osoblja i najavila da će zapleniti američku diplomatsku imovinu u dva kompleksa kao odgovor na nove američke sankcije koje su skoro jednoglasnio odobrili i Predstavnički dom i Senat Kongresa SAD.

(dijaspora.news/agencije/telegraf)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top