All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Aleksandar Vučić: Osvojili smo najviše glasova u Beogradu, ikada! Evo šta predsednik kaže o NOVOM GRADONAČELNIKU!

BEOGRAD – Predsednik Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle objavljivanja nezvaničnih rezultata lokalnih izbora u Beogradu.

Vučić je u sedište stranke na Novom Beograd stigao malo posle 19 i 30 časova, a obraćajući se novinarima rekao je da se danas pokazalo istinsko i demokratsko lice naše zemlje, uprkos najavama da će taj proces biti ometen.

 

FOTO: KURIR

– Uprkos najavama , mnogi su pričali da će promene početi u Beogradu, Sevojnu, ali u Sevojnu naša lista osvojila 62,02 posto. To su konačni rezultati. U Boru 60, 03 posto glasova, u Aranđelovcu 59. Po onome što sada imamo u Beogradu smo dobili više  od 45 odsto glasova, što je najbolji rezultat ikada, rekao je Vučić.

 

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Vučić se zahvalio Beograđanima koji su pokazali da poštuju rad i da je najbolja kampanja i rad ono što ostavljate iza sebe.

– Ovaj rezultat inspirisaće još promena. Nije bilo lako ostvariti ovu pobedu zbog brojnih neistina i trikova, prljavom kampanjom, ali su na kraju ljudi pokazali da umeju to da prepoznaju – rekao je Vučić i dodao da misli da SNS i sama ima većinu u Beogradu.

 

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

On je dodao da je SNS ubedljivo pobedila na Novom Beogradu.

– Bilo je vreme da pokažemo onima svima koji su hteli da se domognu kase da možemo da ih pobedimo marljivošću – rekao je on.

Mnogi su pričali da promene počinju, samo ne znam na koje su to promene mislili“, naveo je Vučić.

On je istakao da naprednjaci imaju apsolutnu većinu. Kako kaže, o tome ko će biti na kojoj funkciji će se pričati narednih dana.

 

 

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

– Čestitam svima vama, to je više nego što smo osvojili na predsedničkim izborima, danas imamo 7-8 odsto više nego na predsedničkim izborima. Ovu pobedu nije bilo lako ostvariti, jer smo se suočavali sa prljavom kampanjom punom neistina. Za mene je bilo veoma važno da da smo svima koji su čekali da se dočepaju kase dokazali da možemo da ih pobedimo radom i marljivošću.

Predsednik je istakao da je glasanje proteklo sa nikad manje incidenata.

– Na prste jedne ruke možete da ih izbrojite. Nekima drugima je bilo dozvoljeno da vode negativnu kampanju protiv nas na svojim televizijama, nama nije bilo dozvoljeno čak ni da imamo šaljive spotove. Ali, sve to na kraju nije bilo ni loše – rekao je on i istakao da za SNS pobeda nije da kažu nešto loše o protivnicima, nego izgrađen metro, veće plate i veće penzije.

 

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Vučić je rekao da je SNS pustila sve predstavnike medija u izborni štab, i da svi imaju pravo da pitaju šta hoće i da je to demokratski.

– Politika i jeste u tome da je vodite na ozbiljan i odgovoran način. Svako neka radi svoj posao, oni neka zabranjuju novinarima, mi ćemo da radimo svoj posao i da odgovaramo svima na pitanja – dodao je on.

Osvrćući se na debakl SRS Vučić je rekao da su loš rezutat ostvarili zbog toga što Vojislav Šešelj nije bio kandidat, već mlad čovek koji nije dovoljno poznat javnosti. Govoreći o DS, on je naveo da su oni napustili svoju stranku da bi podržali politiku koju on ne razume, kao i da je razlika između SNS i DS 30 odsto.

 

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Vučić je objasnio da je rok za konstituisanje gradske skupštine 15 dana.

– A onda imamo još mesec dana za izbor gradonačelnika. To znači da ćemo za pedesetak dana znati sve – istakao je predsednik.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da će za sve one koji su tražili monitoring za izbore u Srbiji tražiti da i naša država obavi monitoring na uzborima u njihovim državama, po principu reciprociteta.

 

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

– Čuo sam da je Kajl Skat bio u Altini i Grmovcu, gde je SNS uzeo više od 60 odsto glasova i drago mi je što je bio tamo”, rekao je Vucičh odgovarajući na novinarsko pitanje na konferenciji za novinare u prostorijama SNS.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio primetio je večeras da se neke liste, poput Jeremića i Jankovića, koji su zajedno na predsedničkim izborima osvojili 30 odsto, sada dobile 18 odsto i time se hvale.

“Ja im čestitam”, kazao je Vučić uz napomenu da je razlika u procentu između, kako je rekao, “nas i njih – 30 odsto”.

Vučić je istakao da SNS čak i sama bez partnera ima apsolutnu većinu u Beogradu.

Istakao je da će SNS učiniti sve od sebe da započne i okonča sve projekte koje su obećali – od metroa do Beograda na vodi.

 

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

“Hoću i da zahvalim svima na našoj listi koji su Beograd stavili iznad politike. Svi oni biće uključeni na različite načine i biće posvećeni velikoj podršci građana Beograda”, rekao je.

Dodao je i da je posebno zahvalanpgrađanima u prigradskim naseljima, da je lista SNS ostvarila ubedljivu pobedu na Novom Beogradu i mnogim drugim opštinama gde su i ranije pobeđivali.

“Za mene važno da smo svima koji su čekali da se dočepaju gradske kase, kao trule kruške, a bilo je i vreme, kažemo da ljubavlju, radom, marljivošću i posvećenosti možemo da ih pobedimo”, kazao je.

 

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Vučić je zahvalio i građanima u Boru, Aranđelovcu, Sevojnu, koji su u tim gradovima, kao i u Beogradu, izašli na izbore u velikom broju, koji je bio za dva posto niži nego na predsedničkim.

“Ovo za nas predstavlja obavezu više da zajednički radimo u budućnosti. Za nas će pobeda biti obećani projekti, veće plate, već pepenzije i time ćemo da se borimo”, rekao je Vučić.

 

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top