All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Alarmantno upozorenje za Balkan: Hrvatska i BiH postaju pustinje, Istra će biti potopljena, a jedino Srbija ima svog keca u rukavu!

Evropa će se tada polako pretvoriti u pustinju, dok bi severna Kanada, Skandinavija i Sibir mogli postati svjetske žitnice, te novi dom za stotine miliona izbjeglica

Jedan od vodećih svetskih klimatologa Parag Kan, viši naučni saradnik u Centru za Aziju i globalizaciju na Univerzitetu u Singapuru, upozorava da bi Evropa mogla ozbiljno da bude pogođena klimatskim promenama. Posebno će biti alarmantna situacija na Balkanu.

ko temperatura bude viša za četiri stepena, doći će do povećanja nivoa svetskih mora za čak dva metra. To znači da će obalna područja biti poplavljena, a reč je o prostorima na kojima žive stotine miliona ljudi.

Evropa će se tada polako pretvoriti u pustinju, dok bi severna Kanada, Skandinavija i Sibir mogli postati svetske žitnice, kao i novi dom za stotine miliona izbeglica, navode naučni portali.

Prema tom scenariju, Hrvatska, Slovenija i BiH postaće pustinje u kojima život više neće biti moguć. Istra će završiti pod morem, a jedino će Srbija imati potencijal kao izvor geotermalne energije.

U slučaju porasta temperature, azil za većinu stanovništva postaće Novi Zeland, Velika Britanija, Skandinavija, Grenland i severna Rusija.

To će praktično biti jedina naseljiva područja na svetu.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top