All for Joomla All for Webmasters
Duhovnost

AKO želite SREĆAN BRAK ovu MOLITVU morate da IZGOVARATE svako veče pred spavanje!

Otkako je sveta i veka, kada god je bio u nevolji, čovek je utehu tražio u Bogu. Postoji mnogo molitva od kojih su neke za zdravlje, za sreću, za uspeh, za hranu, a neke su za brak.

Gospode koji si se nastanio među nama, koji si preko apostola Pavlarekao: Duha ne gasite, sve ispitujte, dobra se držite, sklanjajte se od zla u svakom obliku, da se isceli duša vaša i telo. Bože mira, sačuvaj nas bez poroka za svetu tajnu braka, za ceo život naš i za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista.

Da se ukrašavamo vrlinama i dobrim delima, što je dragocenije i skuplje od bisera, zlata i srebra. Da se čistoga srca obučemo u pravdu, da ostanemo u veri, ljubavi i svetinji, sa svakim dostojanstvom i čestitošću.

Da živeći celomudreno poštujemo jedan drugog, radujemo se svagda i kroz molitvu bez prestanka zahvaljujemo Bogu mira koji je veran svome obećanju i izabranima svojim. Jer smo na slobodu pozvani, ne samo na ugađanje telu, već da iz ljubavi služimo jedan drugom.

Da se uteše srca naša, da se sjedinimo u ljubavi i bogatstvu razumevanja, u poznanju tajne Boga i Oca i Gospoda našeg Isusa Hrista, u kome su skrivena sva blaga premudrosti i znanja, u svakoj pobožnosti i ljubavi.

Da kao sinovi i kćeri dana budemo trezveni, obučeni u oklop vere i ljubavi, sa kacigom nade spasenja. Jer, Gospod nam nije dao duha plašljivosti i zbunjenosti, nego Duha sile u ljubavi i svakoj čistoti.

Da se Utešitelj, Duh Istine, nastani u nama, da se kroz revnost pokazuje iskrenost u ljubavi. Jer si Ti, Gospode, rekao da će nas po tome poznati da smo učenici Tvoji ako budemo imali ljubavi među sobom. A mi smo sluge Tvoje, Gospode, sinovi i kćeri slugu Tvojih.

Bože naš, oprosti nam grehe mladosti naše i ne ostavljaj nas ni ubuduće. Budi nam pokrovitelj i pomoćnik, celog života našeg. Podaj nam, Bože, ljubav nelicemernu, nauči nas da istrajemo u dobru, da praštamo i volimo. Amin.

Ovu molitvu treba izgovarati svako veče pred spavanje i veruje se da ćete imati srećan brak.

(Dijaspora.news/beograd.in)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top