All for Joomla All for Webmasters
Sport

Ako je neko pomislio da je Đoković pred penzijom, evo šta on misli o tome: Kraj nije ni na vidiku!

Najbolji srpski teniser veruje da će i u godinama koje dolaze igrati na najvišem nivou i napadati trofeje

Tenis je bio i ostao Novakova opsesija.

Da nije tako, sada bismo verovatno već govorili o skorom zalasku karijere najboljeg srpskog tenisera, ali pred njim su, kako i sam kaže, godine velikih izazova, godine u kojima želi i dalje da napada trofeje, rekorde, Masterse, Grend slemove – sve što se nudi.

U razgovoru za Sportklub Đoković je pričao upravo o tom momentu – koliko još planira da se aktivno bavi tenisom.

Nije otkrio “rok trajanja”, ali ono što je jasno iz njegovih reči: ne vidi u skorijoj budućnosti kraj karijere i obradovao je svoje navijače rečima da još uvek želi da se dokazuje na teniskom terenu.

– Drago mi je što imam ovih šest meseci da mogu na neki način da organizujem svoj život, da postavim temelje i za svoju igru i za svoje telo i za svoj život u narednih ne znam koliko godina. Ja volim da kažem deset godina, pa videćemo koliko će sve to trajati u profesionalnom tenisu – kaže Novak koji privodi kraju oporavak od povrede lakta i polako hvata zalet za Australijen open.

Iako je mnogo toga prošao u karijeri i naosvajao se trofeja (ima ih 68 u riznici), nema nameru da stane.

– Ja stvarno nemam nameru, niti mi je na vidiku kraj. Želim još da igram, da se dokazujem, sebi pa i drugima. Prosto da pomeram granice, da usavršavam sebe. Ja verujem da, koliko god da sam do sada postigao u tenisu, ima još mnogo toga što mogu da postignem i usavršim. Vidim elemente igre u kojima vidim mnogo prostora za napredak. Možda drugi to ne vide, ali ja vidim, drago mi je da i moj tim to vidi, tako da ima prostora da se posvetimo analizi moje igre. Prvi put u životu da imam pet meseci kada mogu postepeno da podižem nivo i kondicije i igre i da se psihički spremim da kada uđem u novu sezonu nadam se budem na svom vrhuncu.

Podsetimo da je Novak od 2004. godine na turu kada se prvi put pojavio na nekom ATP turniru, bio je to Umag i meč sa Italijanom Volandrijem.

Ostalo je, kažu, istorija…

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top